React.js & Redux

Tältä kahden päivän kurssilta saat mukaasi vankan perustan seuraavaa React.js-projektiasi varten sekä huolella laaditun ja kattavan materiaalipaketin, jotta asiat eivät unohdu heti kurssin jälkeen. Opit kehittämään ja suunnittelemaan React.js-sovelluksia tekemisen kautta sekä ymmärtämään Reactin sielunelämää pintaa syvemmältä.

Kurssin aikana rakennamme React.js-sovelluksen hyödyntäen Create React App -projektityökalua, jolla onnistuu yhtä hyvin pienet demoprojektit kuin suuret tuotantosovellukset. Create React App tekee React.js-projektin aloittamisesta ja kehittämisestä helppoa ja vaivatonta; voit sanoa hyvästit turhalle konfiguroinnille ja keskittyä sataprosenttisesti tekemiseen!

Saat käyttöösi React-sovelluskehitykseen rakentamamme Linux-virtuaalikoneen, jotta omaa konetta ei tarvitse sotkea vain kurssia varten tehtävillä asennuksilla.

Kouluttajana toimii Jukka Tupamäki, joka on todellinen React-konkari sekä React-sovellusten kehittämisen että React-kouluttamisen saralla.

React.js logo
Edistynyt

Kesto: 2pv
Hinta:  1 490€
hinnat ALV 0 %

Päivä 1: REACT.JS

Lähdemme liikkeelle Reactin perusteista, jotta komponenttien luonti, suunnittelu ja JSX-syntaksi tulevat tutuiksi. Tutkimme, mitä etuja deklaratiivisuudella saavutetaan sekä määrittelemme sovellukselle sivurakenteen ja navigoinnin (React Router). Päivän päätteeksi perehdymme komponenttien yksikkötestaamiseen (Jest, Enzyme) sekä koodin uudelleenkäyttöä edistäviin käytäntöihin (higher-order component, render props).

Kurssin aikana käytämme Create React App -työkalulla luotavaa projektipohjaa, jotta pääsemme tekemiseen heti käsiksi. JavaScript-koodit kirjoitamme tuoreimmalla ECMAScript-syntaksilla, joka on osoittautunut helpoksi omaksua etenkin C-tyylisiä kieliä käyttäneille (Java, C#).

Päivä 2: REDUX

Toisen päivän painotus on Redux-kirjaston käytössä. Reduxin avulla sovelluksen käsittelemä tilatieto ja eri suuntiin virtaava data saadaan kuriin.

Käymme läpi Reduxin perusteet perinpohjaisesti sekä perehdymme sovelluksen tilan suunnitteluun ja sovelluksen tilaan liittyvään problematiikkaan. Tutkimme, mitä ovat reducer-funktiot, action-objektit ja action creatorit ja kuinka niitä luodaan ja käytetään. Reduxin opettelun yhteydessä myös funktionaalisen ohjelmoinnin peruskäsitteistö tulee tutuksi.

Kun Reduxin perusteet on hallussa, keskitymme lomakkeiden tekoon ja validointiin Redux Form -kirjastolla. Redux Formilla onnistuu kaikenlaisten lomakkeiden toteuttaminen monimutkaisine validointeineen. Redux Form onkin yksi parhaista työkaluista sovelluksiin, joissa lomakkeita käytetään paljon.

Päivän aikana käytämme myös REST-rajapintaa datan lataamiseen ja päivittämiseen.

Tätä aihetta kouluttaa

Jukka Tupamäki, React Ja Redux Kouluttaja.

Jukka Tupamäki

DI, JavaScript ja React sovelluskehityksen asiantuntija Jukka Tupamäki Jukka Tupamäki on työskennellyt Reactin parissa jo vuodesta 2013 alkaen. Koulutukseltaan Jukka on  tietotekniikan diplomi-insinööri. Jukan pitämät koulutukset ovat rentoja, mutta asiapitoisia tilaisuuksia, joista…