Sami Laiho

Sami Laiho on yksi maailman johtavista Windows-käyttöjärjestelmän ja tietoturvan ammattilaisista. Sami on työskennellyt ja opettanut käyttöjärjestelmän vianmääritystä, hallintaa ja turvallisuutta vuodesta 1996 lähtien.

Sami on auditoinut ja toteuttanut tietoturvaratkaisuja, jotka ovat erikoistuneet vähiten etuoikeus-, sovellushallinta- ja etuoikeutettuihin työasemiin vuodesta 2002 lähtien. Sami on ottanut käyttöön ratkaisuja yrityksille, joissa on 1-550000 päätepistettä.

Sami työskentelee tällä hetkellä tutkimusjohtajana Adminize.comissa.

TiVi-lehden mukaan Sami on vuodesta 2019 lähtien valittu 100 parhaan IT-vaikuttajan joukkoon Suomessa. Hän on alansa seuratuimpien ihmisten TOP10:ssä Suomessa.

security

Sami Laiho: Microsoft-tuotteiden vaativa vianselvitys

Kurssilla opitaan, miten työkaluja valitaan ja käytetään sekä mitä noilla työkaluilla oikeastaan näkee. Kaiken vianselvittämisen pohjana on kaksi asiaa, työkalujen käytön hallinta ja vahva juuritason teoreettinen osaaminen. Teoreettisesta osaamisesta ammennetaan ratkaisuja, joita sitten toteutetaan työkaluilla. Tällä kurssilla opit selvittämään vikoja aina sovellusten kaatumisesta Blue Screen of Death -virheisiin.

security

Saminarium

Saminarium-tapahtumassa Sami Laiho käy läpi Microsoft-maailman, ja yleisemmin tietoturvan, tulevaisuuden näkymiä. Tule kuulemaan Suomen johtavan Microsoft-asiantuntijan vinkit ja suositukset miten näiden tuotteiden kanssa kannattaa jatkossa toimia.

security

BlackBelt – Securing Windows 10 and Server 2016/2019

Kurssilla opiskellaan mm. perusasiat Azuren tilauksista ja siellä olevista resursseista, käydään läpi Azuren tallennustilan, virtuaalipalvelinten, verkkojen ja identiteettien hallintaa ja valvontaa ja niihin liittyvien Azure ratkaisujen määrittämistä. Lisäksi kurssilla käydään osittain läpi Azuren tietoturvaominaisuuksia.