Saavutettavuustestaus ja saavutettavien dokumenttien tuotanto

Saavutettavuuden arviointi

Saavutettavuuden arviointi on tarpeellinen kaikille toimijoille, joiden tulee huomioida saavutettavuuden toteutuminen digitaalisissa palveluissaan. Arvioinnin avulla saadaan selville miten saavutettavuus toteutuu palvelussa ja miten palvelua kannattaa kehittää saavutettavuuden parantamiseksi. Arvioinnissa käydään läpi palvelun olennaiset osat asiakkaan kanssa sovitussa laajuudessa.

Ota meihin yhteyttä niin toteutamme sovitulla laajuudella digitaalisten palveluidenne saavutettavuuskartoituksen. Arvioimme teknistä saavutettavuutta käyttäen WCAG 2.1 -kriteeristöä. Kartoitus sisältää myös palvelun helppokäyttöisyyden arviointia sekä rakenteen että tekstien osalta.

Osana Corellian tekemää saavutettavuusarviointia on näkövammaisen asiantuntijan suorittamat testaukset käyttäen näkövammaisten yleisimpiä ruudunlukuohjelmia eri selaimilla sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Sivuston toimivuus testataan selainten ja käyttöjärjestelmien tarjoamilla esteettömyysasetuksilla kuten esimerkiksi negatiivivärit ja tekstin koon mukauttaminen. Koostamme kartoituksen tuloksista raportin korjausehdotuksineen ja käymme sen kanssanne läpi yhteisessä tapaamisessa.

Saavutettavuusarviointi Corelliassa, näin se käy

Saavutettavuuden arvioinnin prosessikaavio.

Asiantuntijatiimimme

Saavutettavuuden arviointi, koulutus ja tuotantotyöt ovat Corelliassa vankan ammattitaidon omaavien saavutettavuuden asiantuntijoiden käsissä. Tiimiimme kuuluu verkon saavutettavuuden, web-tekniikoiden ja julkaisujärjestelmien asiantuntijana Kari Selovuo. Saavutettavien tiedostojen, dokumenttien ja lomakkeiden asiantuntijoina Sampo Korkeila ja Tarja Lamberg. Näkövammaisten ja erityisryhmien avustavien tekniikoiden asiantuntijoina ja kokeneina saavutettavuustestaajina Virpi ja Hannu Jylhä. Viimeisenä muttei vähäisimpänä uskollinen ja tunnollinen reaalimaailman navigoinnin asiantuntija Penny, joka varmistaa opastettavansa turvallisen liikkumisen.

Corellian saavutettavuusasiantuntijatiimi.

Corellian saavutettavuuspalveluista vastaa sertifioitu saavutettavuusasiantuntijamme Kari Selovuo. Kari on IAAP organisaation (International Association of Accessibility Professionals) CPWA asiantuntija. Kari on myös kirjoittanut saavutettavuudesta kirjan nimeltä Saavutettavuusopas, joka on tilattavissa osoitteesta saavutettavuusopas.fi.

Kari Selovuo, Corellian saavutettavuusasiantuntija (CPWA) ja web-tekniikoiden kouluttaja.

Ota yhteyttä

Jokainen projekti on hieman erilainen. Kerro meille tarpeestasi, niin kerromme miten voisit hyötyä palveluistamme.

  Nimi

  Sähköposti

  Puhelin (vapaaehtoinen)

  Viesti

  Koulutukset

  Olemme vuosien saatossa järjestäneet kymmeniä julkisia ja asiakkaille räätälöityjä koulutuksia saavutettavuudesta. Koulutuksia on järjestetty sekä luokkakoulutuksina että verkon yli pidettyinä etäkoulutuksina. Saavutettavuus soveltuukin erittäin hyvin etäkoulutuksiin aiheen luonteen vuoksi. Tutustu myös koulutustarjontaamme.

  Saavutettavien dokumenttien tuotanto

  Monesti organisaatioissa on olemassa dokumenttikirjastoja, joiden muuttaminen saavutettavaksi tulee ajankohtaiseksi lain vaatimusten myötä. Corellia voi avustaa dokumenttien muokkaamisessa, korjaamisessa ja tuotannossa kouluttamalla, konsultoimalla tai jopa ottamalla dokumenttien tuotannon tehtäväkseen.

  Saavutettavuusselosteen laatiminen

  Saavutettavuusseloste kertoo ulkopuoliselle, kuinka hyvin saavutettavuuden vaatimukset toteutuvat sivustolla. Selosteen tulee myös kertoa miksi ja miltä osin tavoitteet eivät toteudu ja lisäksi mistä tieto on saatavilla saavutettavassa muodossa.

  Selosteen laatiminen on asiantuntijatyötä

  Saavutettavuusselosteen laatiminen edellyttää sivuston saavutettavuuden arviointia (itsearvio tai ulkopuolisen asiantuntijan tekemä audiointi) ennen selosteen laatimista. Arvioinnin perusteella saadun raportin pohjalta voidaan kirjoittaa lain edellyttämä saavutettavuusseloste.

  Mikäli tarvitset apua selosteen laatimisessa, ota yhteyttä.