Saavutettavuustestaus ja saavutettavien dokumenttien tuotanto

Saavutettavuuden arviointi

Saavutettavuuden arviointi on tarpeellinen kaikille toimijoille, joiden tulee huomioida saavutettavuuden toteutuminen digitaalisissa palveluissaan. Arvioinnin avulla saadaan selville miten saavutettavuus toteutuu palvelussa ja miten palvelua kannattaa kehittää saavutettavuuden parantamiseksi. Arvioinnissa käydään läpi palvelun olennaiset osat asiakkaan kanssa sovitussa laajuudessa.

Ota meihin yhteyttä niin toteutamme sovitulla laajuudella digitaalisten palveluidenne saavutettavuuskartoituksen. Arvioimme teknistä saavutettavuutta käyttäen WCAG 2.1 -kriteeristöä. Kartoitus sisältää myös palvelun helppokäyttöisyyden arviointia sekä rakenteen että tekstien osalta.

Osana Corellian tekemää saavutettavuusarviointia on näkövammaisen asiantuntijan suorittamat testaukset käyttäen näkövammaisten yleisimpiä ruudunlukuohjelmia eri selaimilla sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Sivuston toimivuus testataan selainten ja käyttöjärjestelmien tarjoamilla esteettömyysasetuksilla kuten esimerkiksi negatiivivärit ja tekstin koon mukauttaminen. Koostamme kartoituksen tuloksista raportin korjausehdotuksineen ja käymme sen kanssanne läpi yhteisessä tapaamisessa.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Saavutettavuusseloste kertoo ulkopuoliselle, kuinka hyvin saavutettavuuden vaatimukset toteutuvat sivustolla. Selosteen tulee myös kertoa miksi ja miltä osin tavoitteet eivät toteudu ja lisäksi mistä tieto on saatavilla saavutettavassa muodossa.

Selosteen laatiminen on asiantuntijatyötä

Saavutettavuusselosteen laatiminen edellyttää sivuston saavutettavuuden arviointia (itsearvio tai ulkopuolisen asiantuntijan tekemä audiointi) ennen selosteen laatimista. Arvioinnin perusteella saadun raportin pohjalta voidaan kirjoittaa lain edellyttämä saavutettavuusseloste.

Mikäli tarvitset apua selosteen laatimisessa, ota yhteyttä.

Saavutettavien dokumenttien tuotanto

Monesti organisaatioissa on olemassa dokumenttikirjastoja, joiden muuttaminen saavutettavaksi tulee ajankohtaiseksi lain vaatimusten myötä. Corellia voi avustaa dokumenttien muokkaamisessa, korjaamisessa ja tuotannossa kouluttamalla, konsultoimalla tai jopa ottamalla dokumenttien tuotannon tehtäväkseen.

Corellian saavutettavuuspalveluista vastaa sertifioitu saavutettavuusasiantuntijamme Kari Selovuo. Kari on IAAP organisaation (International Association of Accessibility Professionals) CPWA asiantuntija. Kari on myös kirjoittanut saavutettavuudesta kirjan nimeltä Saavutettavuusopas, joka on tilattavissa osoitteesta saavutettavuusopas.fi.

Kari Selovuo, Corellian saavutettavuusasiantuntija (CPWA) ja web-tekniikoiden kouluttaja.

Ota yhteyttä

Jokainen projekti on hieman erilainen. Kerro meille tarpeestasi, niin kerromme miten voisit hyötyä palveluistamme.

Nimi

Sähköposti

Puhelin (vapaaehtoinen)

Viesti