+358 40 7070202
Search

Web-suunnittelu ja tekniikat

Verkossa julkaisemien on arkea ja yhä useamman markkinointi- ja viestintäalan henkilön työtä. Verkkojulkaisun tekniikat on osattava vaikka ei verkkosivuja tuottaisikaan. Tavallisessa sisällöntuotannossa oikein käytetyt elementit, otsikot, hyvin tuotettu teksti ja kuvat ovat tärkeitä sivuston toiminann kannalta. Oikein tuotettu sisältö hyödyttää hakukoneoptimointia (SEO) ja parantaa saavutettavuutta mahdollistaen sisällön kaikille käyttäjille.

Kouluttajat

Kari Selovuo

Kari Selovuo

Kari on Corellian saavutettavuusasiantuntija verkkotekniikoiden kouluttaja. Kouluttamisen ja konsultoinnin ohella Kari tekee web-toteutuksia asiakkaille. Käytännön kokemus ja tiedon ajantasaisuus takaa onnistuneen konsultaation ja koulutuksen. 

Sitä paitsi – Kari osaa puhua koodia suomeksi! Niin että asiat ymmärtää ihan maallikkotekijäkin.

Sähköposti: kari@corellia.fi

Kouluttajien esittelyt ja yhteystiedot Tiimi-sivullamme.

Yleiset verkkotekniikat

HTML ja CSS ovat kaksi verkon kolmesta tukijalasta. Kolmas on JavaScript. HTML ja CSS osaaminen on osa modernia julkaisutyötä, sillä kaikki verkossa julkaistu sisältö on HTML muodossa ja kaikki ulkoasumuotoilut CSS-tyyleillä toteutettu. Oikein tuotettu HTML on ensiarvoisen tärkeää ja kriittistä mm. hakukoneoptimoinnin ja saavutettavuuden toteutumisen kannalta.

WordPress koulutukset

WordPress on maailman eniten käytetty julkaisujärjestelmä. Vaikka WordPress itsessään on ilmainen tarvitaan toteutuksissa yleensä maksullisia osia ja palveluita. WordPressin ympärillä onkin valtava ekosysteemi. Esimerkiksi pelkästään toiminnallisuutta tarjoavia lisäosia on tarjolla lähemmäs 60 000. WordPress-sivuston rakentamisessa onkin syytä ymmärtää asioita pintaa syvemmältä välttyäkseen virheiltä ja pettymyksiltä tulevaisuudessa.