Ilkka Suvanto on vuodesta 2003 lähtien keskittynyt Microsoft teknologialla toteutettavien ratkaisujen konsultointiin ja koulutukseen. Hänellä on vahva projektinhallinnan tausta ja toiminut useissa eri organisaatioissa projektitoiminnan vastuullisena kehittäjänä (PMO), sekä toteuttanut useita satoja projektisalkunhallinnan ratkaisuja ja koulutuksia eri asiakkaille. 

Liiketoimintatarpeiden ratkaisukonsulttina Ilkka on keskittynyt Microsoft teknologian hyödyntämiseen erityisesti M365 ja Power Platformilla. Laaja tuntemus sovelluksien mahdollisuuksista ja liiketoiminnan tarpeista yhdistettynä haluun auttaa organisaatioita saavuttamaan helppokäyttöisiä työkaluja, tekee Ilkan osaamisesta ainutlaatuista. 

Kouluttaminen ja tiedon jakaminen on saavuttanut erityisen aseman Ilkan työelämässä ja vapaa-ajalla. Hän  on tuottanut useita koulutusmateriaaleja ja kirjoittanut kirjan ”Project Online -opas” yhdessä kollegojen kanssa. Lisäksi hän on mukana kehittämässä Suomen purjehduksen opetustoimintaa vastuullisena kouluttajana.