Corellialla on uusi osoite! Löydät meidät syyskuun alusta lähtien osoitteesta Kalevankatu 9, 00100 Helsinki, Hotelli Tornin kanssa samassa korttelissa. 

Tiedustelut myynti@corellia.fi tai 040 7070 202

 

Kokemukseni Copilotin käyttämisestä Office-sovelluksissa?

Olen nyt jonkin aikaa käyttänyt Microsoftin Copilotia Office 365 -sovelluksissa. Kirjoitan tässä hieman auki kokemuksiani ja kuvailen lyhyesti, kuinka olen itse tätä apuria käyttänyt. Tarkoitus ei ole tällä kertaa kirjoittaa detalji-tarkkaa käyttöopastusta, vaan enempi suuntaa antava kuvaus Copilotin läsnäolosta työarjessa.

Kouluttajana ja asiantuntija-kirjoittajana käytän Microsoft Officea päivittäin asiakirjojen, laskentataulukoiden, esitysten ja muun luomiseen sekä yhteydenpitoon ja yhteistyöhön työtovereideni ja asiakkaiden kanssa. Itselleni on myös erityisen tärkeää erilaisten tietojen analysointi ja koostaminen jatkokäyttöä varten. Officen työkalut auttavat minua pitämään langat käsissäni erilaisissa käyttötilanteissa, sekä helpottavat yhteistyötä työtovereideni kanssa, mutta joskus kaipaan hieman enemmän apua, varsinkin kun minun on kirjoitettava tekstiä tai tietoja, jotka eivät ole minulle kovin tuttuja – Copilot on tässä hyvä apuri. Olen myös kokenut, että Copilot on auttanut minua fokusoitumaan ja tarttumaan tehtäviin uudella otteella. Olen toki käyttänyt muitakin tekoälyyn perustuvia palveluita ja apureita, mutta Copilot on monessa tilanteessa näppärä, koska se on hyvin integroitu niihin työkaluihin, joissa varsinainen työ muutenkin tehtäisiin. Mukavaa on myös, että Copilot sopii myös tällaiselle sekakäyttäjälle, eli minulla on ihan päivittäisessä käytössä Windows, Mac ja Web -versiot Office-ohjelmista – ja hyvin on toiminut.

Mikä on Copilot?

Copilot on tekoälyä hyödyntävä avustaja (ja alleviivataan tuo avustaja), joka voi ehdottaa koodinpätkiä, kommentteja, dokumentaatiota, kaavoja, kyselyitä ja paljon muuta kontekstini ja aikomukseni perusteella. Copilot voi oppia omasta koodistani ja tekstistäni sekä miljardeista koodiriveistä ja tekstistä julkisista lähteistä. Copilot toimii missä tahansa koodieditorissa, kuten Visual Studio Codessa, tai muissa käyttämissäni ohjelmissa, kuten Wordissa, Excelissä, PowerPointissa, Teamsissa ja Loopissa. Piakkoin Copilot on saatavilla myös suomeksi (3-4/2024).

Juha Laamanen kirjoitti Copilotin selainversion käytöstä oivan ja havainnollisen artikkelin. Kannattaa lukaista.
Microsoft Copilot selainversio – ota käyttöön Chat GPT-4 selaimessasi maksutta

Miten käytän Copilotia Office-sovelluksissa?

Käytän Copilotia Office-sovelluksissa monin tavoin. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, miten käytän Copilotia eri Office-sovelluksissa:

  1. Wordissa pyydän usein Copilotilta rungon kirjoitukselleni, jota ryhdyn sitten muokkaamaan mieleni mukaan tai pyydän Copilotia tekemään muokkauksia tai lisäyksiä puolestani. Erityisesti eriliaisia koosteita tai lyhennelmiä luotaessa pidän siitä, että Copilot pitää kirjaa käyttämistään lähteistä ja pääsen tarvittaessa siirtymään niihin tarkistaakseni jonkin asian.
  2. Excelissä käytän Copilotia kaavojen, kaavioiden, pivot-taulukoiden tai makrojen luomiseen. Copilot auttaa minua analysoimaan ja visualisoimaan tietojani. En ole Excelin kanssa mikään mestari, vaikka osaankin perusasiat ihan hyvin, mutta Copilotin kanssa kykenen asioihin, joihin olisin aiemmin joutunut pyytämään muilta apua.
  3. PowerPointissa käytän Copilotia diojen suunnitteluun, animaatioiden lisäämiseen tai kuvatekstien ja muistiinpanojen lisäämiseen. Saan myös helposti muunnettua jonkin teksti-dokumentin presentaatioksi – asia, joka minulle kouluttajana on erityisen tärkeää.
  4. Teamsissa käytän Copilotia viestien kirjoittamiseen ja tiedon etsimiseen aiemmasta viestinnästä ja dokumenteista. Copilotin avulla saan myös koosteita palavereista ja se auttaa myös paremmin pysymään kärryillä sovituista asioista ja tehtävistä. On kätevää, kun pystyy kysymään esimerkiksi yhteenvetoja kuluneen viikon sähköposteista ja tapahtumista.
  5. Loopissa käytän Copilotia komponenttien, kuten taulukoiden, luetteloiden tai korttien, luomiseen tai muistiinpanojen ja kommenttien kirjoittamiseen. Copilot auttaa minua luomaan ja hahmottelemaan Whiteboard-alustoja ryhmätöiden ja projektien tueksi.

Kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen Copilotin käyttöönottoon. Olen kokenut sen tuovan lisää tehokkuutta ja varmuutta tekemiseeni. Copilotilta kehtaa aina kysyä apua ja se auttaa mielellään. Toki täytyy pitää mielessään sama, mikä pätee kaikkeen tekoälyyn tällä hetkellä, että niiden tuottama tulos on eri asia kuin aito fakta. Minun täytyy tarkistaa lopputulokset ja usein muokata niitä. Copilot on hyvä apuri, mutta pidän kuitenkin toistaiseksi ohjat itselläni. – Ja toki käytin Copilotia tämänkin artikkelin luomisen apuna. Sen huomaa joistakin hieman mainostekstimäisistä sanavalinnoista ja lauseista. Yleensä siivoan sellaiset pois teksteistä, mutta tällä kertaa pidin osan jo ihan aiheenkin vuoksi.