Google Web Designer

Google Web Designer mainosbannereiden tuottamiseen

Google julkisti eilen uuden työkalun mainosbannereiden tuottamiseen. Sovellus on ladattavissa osoitteesta: http://www.google.com/webdesigner/ 

Hyvin pikaisella tutustumisella sovelluksesta jäi varsin positiivinen mieli. Käyttöliittymä on kuin suoraan Adoben tutuista softista, joten saa oleilla ikään kuin mukavuusalueellaan. Käyttö on myös hyvin intuitiivista ja helppo opetella jopa ilman ohjeitakin. Googlen sivustolta löytyy kyllä opasteita ohjelman käyttöön. Vähintäänkin tutustumisen arvoinen sovellus.

Ominaisuuksia riittävästi

Google Web Designer tuottaa HTML5 ja CSS animaatioita. Ratkaisu näyttää näin pikaisesti katsottuna Adoben Edge Animate tuotosta kevyemmältä millä on varmasti iso merkitys erityisesti mainosbannerien tuotannossa. Huomionarvoista on sekin, että tuotettavat animaatiot toimivat kaikissa laitteissa (siis sillä edellytyksellä, että ovat moderneja ja ymmärtävät ”HTML5” animaatioiden päälle). Sovelluksen editorissa on helppo piirtää ja lisätä tekstiä. Värit, alpha-kanavat ym. ovat helposti muokattavissa ja myös 3D maailmassa tapahtuva pyörittäminen tai asemointi on varsin loogista. Ja jälleen – kuin suoraan Flashista :)

Animaatioita

Animaatiotiloja on kaksi; Quick ja Advanced. Quick modessa on helppo tehdä yksinkertaisia animointeja keyframe:n välillä. Advanced tilassa voi toteuttaa monimutkaisempia tuotoksia käyttäen mm. tasoja apuna. Koodiin pääsee helposti samassa editorissa mutta uskoisin tämän työkalun olevan mieleen monelle, joka ei koodista ymmärrä.

Työnkulku on helppo ja selkeä.

Kannattaa kokeilla ja tutustua. Tuon alla olevan bannerin tekaisin pikaisesti sen kummemmin ohjeita katsomatta, uploadasin sen toiselle saitille ja liitin tähän viestiin iframella. Helppoa kuin hevin soitto :)

Kari on Corellian saavutettavuus ja web-tekniikoiden asiantuntija. Karin kiinnostuksen ja koulutusten aiheina on mm. Verkon tekniikat (HTML, CSS ja JavaScript), WordPress julkaisujärjestelmä ja sen käyttö, websuunnittelu, käytettävyys ja saavutettavuus verkossa.

Kari on IAAP (International Association of Accessibility Professionals) jäsen ja sertifioitunut saavutettavuusasiantuntija CPWA (CPACC + WAS)