Haluatko hallita Windows-sovellusten paketointia ja jakelua?
Tämä kurssi tarjoaa kattavan katsauksen nykyaikaisiin sovelluspaketointitekniikoihin Windows-ympäristössä. Opit hyödyntämään MSI- ja MSIX-teknologioita, muokkaamaan olemassa olevia paketteja sekä luomaan uusia paketteja. Kurssilla käsitellään sovellusten jakelutaitoja eri jakelujärjestelmissä. Syvennymme myös Microsoftin Intune-alustaan ja sen intunewin-pakettien luomiseen ja hallintaan. Kurssilla tehtävissä harjoituksissa käytetään Master Packager -työkalun trial-versiota.
Kurssin avulla tehostat sovellusten jakelua, parannat IT-infrastruktuurisi hallintaa ja varmistat sovellusten toimivuuden. Ota askel kohti asiantuntemusta Windows-sovellusten paketoinnissa ja jakelussa!

Kurssin kohderyhmä

IT-asiantuntijat ja järjestelmänvalvojat, jotka vastaavat yrityksen sovellusten jakelusta ja hallinnasta.
Sovelluskehittäjät, jotka haluavat ymmärtää, kuinka sovellukset paketoidaan ja jaetaan Windows-ympäristössä.
IT-päätöksentekijät, jotka haluavat syventää ymmärrystään sovellusten paketointistrategioista.

Kurssin esitietovaatimukset

Perustiedot Windows-käyttöjärjestelmästä ja sovellusten asentamisesta. Ymmärrys IT-infrastruktuurista ja verkkojärjestelmistä.
Kokemus IT-projektien hallinnasta on eduksi, mutta ei välttämätöntä.

Kurssin sisältö:

1. Sovellusten asentaminen Windowsiin:

Osiossa käydään läpi perustiedot sovellusten asentamisesta Windows-käyttöjärjestelmään. Opit erilaisia asennusmenetelmiä, asennusohjelmien käyttämistä ja mahdollisia ongelmia, joita saattaa ilmetä sovellusten asentamisen yhteydessä.

2. MSI teknologian perusteet:

Tässä osiossa opiskellaan MSI (Microsoft Installer) -teknologian perusteet. MSI on standardi Windows-sovellusten asentamiseen ja hallinnointiin, ja tässä osiossa opit sen keskeiset ominaisuudet, toiminnallisuuden ja rakenteen.

3. MSI paketin muokkaaminen:

Tässä osiossa opetetaan, kuinka muokata MSI-paketteja. Opit, kuinka tehdä muutoksia olemassa oleviin MSI-paketteihin, kuten muuttaa asennuspolkuja tai asennusparametreja.

4. Sovellusasennuksen uudelleenpaketointi:

Tämä osio kattaa sovellusasennuksen uudelleenpaketoinnin perusteet. Tässä osiossa opit kuinka ottaa olemassa oleva sovellusasennus ja luoda siitä uusi MSI-paketti, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedostot, rekisteriavaimet ja asetukset.

5. Sovelluspaketointiprosessi:

Tässä osiossa opiskellaan sovelluspaketointiprosessin vaiheet ja parhaat käytännöt. Opit, kuinka suunnitella, testata ja toteuttaa sovelluspaketointiprosessi tehokkaasti.

6. Edistynyt MSI editointi:

Tässä osiossa mennään syvemmälle MSI-editointiin. Opit, kuinka tehdä monimutkaisempia muutoksia MSI-paketteihin ja kuinka ratkaista yleisiä ongelmia, joita saattaa ilmetä muokattaessa MSI-paketteja.

7. Paketoinnin testaus ja jakelu:

Osiossa opetetaan, kuinka testata ja jakaa MSI-paketteja. Opit, kuinka varmistaa, että paketit toimivat oikein erilaisissa ympäristöissä, ja kuinka jakaa ne tehokkaasti kohdekoneisiin.

Microsoft Windows logo
Perusteet

Kesto: 2 pv
Hinta: 1390 €
hinnat ALV 0 %

Osallistumistavat:

Kurssit

Oletko kiinnostunut asiakaskohtaisesta toteutuksesta?

Lähetä tarjouspyyntö

Kurssin kouluttajat

Aku Suonpää

Olen toiminut IT-alalla vuodesta 2004, olen erikoistunut päätelaitehallintaan. Asiantuntemukseni kattaa laajasti eri alustat ja teknologiat. Olen erityisen perehtynyt Intuneen ja Configuration Manageriin ja hallitsen laitealustojen, kuten Windowsin, iOS:n, Androidin ja…