Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

Järjestämme 26.9. suositun Saminarium -tietoturvaseminaarin, ilmoittaudu kesäkuussa ja saat seminaarista early bird -ilmoittautujan edun!

Search

Niksi: Linssiheijastusefekti Photoshopissa

Joskus kuvassa olevan virheen tai epätäydellisyyden voi kääntää eduksikin. Oheisessa esimerkissä aurinko tekee linssiin heijastuman Colosseumin eteen joka ei ole kovin miellyttävän näköinen. Heijastuman häivyttäminen Photoshopissa olisi työläs homma ja vaikea tehdä huomaamattomasti.

Alkuperäinen kuva ei-toivotulla heijastuksella

 

Älykkäät Suotimet

Photoshopissa on ollut jo pitkään Suodin joka voi renderöidä kuvaan linssiheijastuksen. Käytämme ko. suodinta nyt korostamaan heijastusta.

Homma kannattaa aloittaa tekemällä suotimesta ns. Älykäs Suodin eli Smart Filter komennolla Filter- Convert for Smart Filters. Älykkäiden suotimien käyttöönotto tapahtuu aina kullekin tasolle erikseen ja taso muunnetaan ns. Älykkääksi objektiksi (Smart Object).

Tämä mahdollistaa sen että suotimen asetuksia voi jälkikäteen muokata.  Perinteiset Photoshopin filtterithän muokkaavat suoraan kuvan pikseleitä ja muutoksia voi tehdä vain perumalla  (Undo).

Lens Flare Suodin

Komennolla Filter- Render – Lens Flare tehdään sitten varsinainen linssheijastusefekti. Itse suotimen asetukset ovat hyvin yksinkertaiset ja itsensä selittävät. Hiirellä tarttuen voidaan heijastuksen huippuvalopiste siirtää haluttuun kohtaan. Kirkkaussäätimellä säädetään haluttu efektin kirkkaus ja linssityyppivalinnalla sopiva linssi ja sen polttoväli.

Lens Flare- suotimen asetukset

Pienellä säätämisellä saatiin kohtuullisen uskottava lopputulos ja kuvan linssiheijastus hieman tuokin keksinkertaiseen kuvaan hitusen mielenkiintoa.

Muokattu kuva korostetulla heijastuksella

 

Juha Laamanen, Adobe Certified Instructor

 Juha on menneinä vuosina kirjoitellut Adobe-teemaisia niksejä Julkaisija-lehden Niksit-palstalle. Nyt näitä niksejä voi jatkossa lukea myös täällä Corellian blogissa paperilehden ilmestymisen jälkeen. Niksien idea on olla nimensä mukaisesti lyhyitä vinkkejä, ei niinkään läpiluotaavia asiantuntijanovelleja. Paperilehdessä niksin pitää yleensä mahtua yhdelle sivulle.

Julkaisija on lehti, joka käsittelee graafisen alan asioita kattavasti, kannattaa ilman muuta tutustua! Niksi on ensimmäisen kerran julkaistu Julkaisija-lehden Niksit-palstalla vuonna 2016. Tutustu Julkaisija-lehteen alla olevasta linkistä: