Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

 

Search

Responsive Design on entistä tärkeämpää

Edellispäivänä, tiistaina 21.4.2015, koitti pieni maailmanloppu Googlen hakukonenäkyvyydessä verkkosivuille, jotka eivät ole responsiivisia.

Google suosii responsiivisia toteutuksia

Google on jo pitkään pyrkinyt edistämään verkon toimintaa ja käytettävyyttä sekä mobiilikäyttöä. Tämä tarkoittaa sitä, että sivustojen suunnittelussa on entistä tärkeämpää huomioida sekä sivuston käytettävyys mobiililaitteilla että sivuston suorituskyky (latautumisnopeus). Sivustojen latautumisnopeus on ollut merkityksellinen seikka Googlen haussa sijoittumisessa jo pitkään. Mitä hitaammin latautuva sivu, sitä huonommin se sijoittuu hakutuloksissa.

Responsiivisella toteutuksella sivusto on aina optimaalisesti luettavissa siitä riippumatta millä laitteella tai minkä kokoisella näytöllä sitä tarkastellaan. Koska mobiilikäyttö on lisääntynyt voimakkaasti viimevuosina on Googlekin alkanut painottaa Responsiviisen toteutuksen merkitystä omissa hakualgoritmeissaan. Googlen oman ilmoituksen mukaan se alkaa ”rankaisemaan” ei-responsiivisia sivustoja sijoittamalla ne mobiilihauissa huonommin kuin responsiivisesti toteutetut sivut. Responsiivisuuden laiminlyönti voi aiheuttaa merkittäviäkin taloudellisia haittoja. On siis käsittämätöntä, että edelleen on toimijoita, jotka tekevät asiakkailleen ei-responsiivisia toteutuksia tai edes veloittavat responsiivisuudesta erikseen. Responsiivisen toteutuksen tulee olla oletus eikä muuta pitäisi edes tarjota!

Testaa sivustosi mobiiliystävällisyys

Käy testaamassa oman sivustosi mobiiliystävällisyys Googlen webmaster -työkaluilla osoitteessa https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ Mikäli sivustosi ei läpäise testiä on syytä ottaa sivuston uudelleentoteutus suunnitteluun ja työn alle mahdollisimman pikaisesti.

Responsive design nyt 2015

Responsive (web) Design ei ole mennen talven lumia, se ei ole ohi menevä trendi. Sen aika ei ole ohi eikä sitä pidä unohtaa vaikka sen suurin hype onkin ehkä ohi. Responsive design on vakiintunut suunnittelu ja toteutustekniikka, jonka merkitys on vain kasvanut. Kuten muutkin teknologiat, Responsive Design kehittyy alati ja se kattaakin käsitteenä ja teknologiana yhä enemmän. Vasta nyt on alettu saamaan toimivia teknisiä ratkaisuja Responsiivisten toteutusten ongelmiin, kuten aidosti responsiiviset kuvat   tai asemoinnin toteuttaminen (Flex). Responsiivisten toteutusten tekeminen oikein on entistä vaativampaa mutta sitäkin tärkeämpää ja palkitsevampaa. Aihe ei siis ole ohi, päinvastoin.

Corellian tarjontaan on lisätty uusi kurssi Responsiivisen toteutuksen tekijöille – https://corellia.fi/web-koulutukset/responsive-web-design-koodi/ jossa käsitellään myös uusia tekniikoita hyvin etupainotteisesti. Suunnittelijoille tarkoitettu kurssi Responsiivisen suunnittelun periaatteista ja parhaista käytännöistä on sekin edelleen ajankohtainen ja sisältää uutta asiaa myös suunnittelijoiden tarpeisiin.

Responsiivinen suunnittelu on tänään tärkeämpää kuin koskaan aiemmin ja oikean, laadukkaan toteutuksen tekeminen yhä vaativampaa mutta myös tärkeämpää.