Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

 

Search

Stop The Press: Merkittävä päivitys Creative Cloudiin!

Kehitys kehittyy, Adobe lunastaa lupauksiaan

PhotoshopInDesign ja Illustrator ovat saaneet merkittäviä uusia ominaisuuksia  Creative Cloudin ns. tammikuun 2014 päivityksen yhteydessä. Erityisesti Illustrator käyttäjiä hellitään nyt kunnolla kun Illustratorin  pahimpia piirrosominaisuuksien puutteita korjataan kerralla nykyaikaan! Yleisellä tasolla esim. Typekit fonttien tuki kohenee hienosti (tästä ihan oma blogaus tulossa). Nähtäväksi jää korjaako päivitys myös InDesign CC:n kohdalla joitakin käyttäjiä piinaavia suorituskykyonglmia. Palaamme asiaan kun kokemusta karttuu. Tämän päivityksen perusteella näyttää siltä että Adobe on tosissaan ohjelmien toiminnallisuuksien kehityksen suhteen!

 

CC päivitys 2014

Yhteenveto tärkeimmistä uusista toiminnoista

Photoshop

  • Perspective Warp
  • Linked SmartObjects
  • 3D -tulostustuki

Perspective Warp helpottaa kompositoinnissa tasoelementtien perspektiivin sovittamista. PW muistuttaa idealtaan jonkin verran vanhaa Vanishing Point toimintoa. Linkitetyillä Älykkäillä objekteilla voidaan samaa objektia päivittää kerralla useiden PS dokumenttien kesken. Tästä voi olla hyötyä vaikkapa web- ja käyttöliittymäsuunnittelijoille. 3D tulostustuki ja sen toimivuus vaati tvielä estejä ja kokemuksia, mutta periaatteessa madaltaa osaltaan kynnystä fyysisten kappaleiden mallintamiseen ja tulostukseen.

Illustator

  • Live Corners
  • Uusittu Pencil-työkalu
  • Path segment Reshape

WoHoo! Nyt on herkkua kyllä. Eräs suurimmista (aiheellisista!) vaikeroinnin aiheista Illun kanssa on ollut kömpelyys kulmaelementtien muotoilussa ja muutamissa ihan perustason polkujen muokkaamiseen liittyvissä asioissa. Nyt tähän tulee muutos uusien toiminnallisuuskien kautta. Kulmia voi muokata suoraan suoravalintatyökalulla yksi tai useampi kerrallaan ja polkuelementtiin (ei siis pisteeseen) voi tarttua Convert Anchor Point-työkalulla ja muokkailla menemmään! Näinhän sen olisi aina pitänyt toimia ;). Pencil työkaluun on lisätty rutkasti älyä ja sillä piirtäminen on nyt selkeästi vaihtoehto monessa tilanteessa. Alla muutama kuva:

Live Corners

Illustrator edit path

Uusi pencil työkalu

InDesign

  • ePub 3.0 tuki
  • Parannettu Hyperlinkkien hallinta
  • Typekit integraatio

Indesign perustoiminnallisuuksiin ei tule samalla lailla mullistuksia kuin Illustratorissa mutta ePub3.0 tuki on tervetullut. Creative Cloud palveluun kuulvien Typekit fonttien hallinta suoraan ohjelmasta on nyt kätevää suoraan ID:n käyttöliittymästä.

Palamme aiheeseen kokemuksen karttuessa, mutta ensihätään kannattaa katsoa Terry Whiten hyvät videot aiheesta täältä.

Update: Corellian Creative Cloud uudet ominaisuudet kurssi on päivitetty myös! Käy linkistä tutustumassa!