+358 40 7070202
Search

3 Photoshop vinkkiä somevastaavalle

Käytä piirtoalueita (Artboards)

Käyttämällä piirtoalueita voit suunnitella useampia somekuvia samaan tiedostoon. Aloita luomalla uusi tyhjä tiedosto ja huolehdi että sinulla on valittuna Artboards (piirtoalueet) valintaruutu. Suomenkielessä termi ”arkki” kuvaa näitä ehkä parhaiten.

Artboard-valintaruutu dokumentin luonti-ikkunassa

Uusia piirtoalueita voit luoda esim. Layers-paneelin New Artboard-komennolla, samalla kun määrittelet piirtoalueelle mitat se kannattaa myös nimetä uudelleen. Piirtoalueen ominaisuuksia voi muuttaa Properties- paneelissa jossa voit myös vaihtaa piirtoalueen taustavärin.

Instagram neliö- ja pystyformaatteja vastaavat ARKit Photoshopin työtilassa

Hyödynnä apulinjoja

View-valikon New Guide Layout-komennolla voit luoda arkeille taittoruudukon ja/tai marginaaliapulinjat. Apulinjat voi luoda arkkikohtaisesti tai sitten vaikkapa kaikille samoin asetuksin. Apulinjat tulevat näkyviin kun arkilla työskennellään tai se on valittu.

Apulinjaruudukon määrittäminen arkeille

Kokeile kehystyökalua

Kehystyökalu on työkalupaletissa ja sen asetuksista voidaan valita suorakaidemuodon ja ellipsin välillä. Piirrettäessä Shift-pohjassa saadaan lukittua muoto tasasivuiseksi (neliö, ympyrä). Kehysobjekti näkyy Layers-paletissa erityisetä kehystasona. Properties-paneelissa voidaan muuttaa kehyksen mittoja ja sijoittaa siihen sisältöä sekä liittää kehykseen reunaväri.

Kuva kehyksessä
Kehysobjekti Layers-paletissa
Kehysobjektin asetukset Properties-paneelissa

Kehystä ja sisältöä voi muokata ja skaalata toisistaan riippumatta ja arkin yli valuva osa rajautuu luonnollisesti pois.

Käytä lopullisen työn vientiin komentoa File-Export-Export As, silloin jokainen arkki tallennetaan erilliseksi tiedostoksi

Valmiin työn vienti

Tämä artikkeli on ensimmäisen kerran julkaistu Print&Media-lehdessä syksyllä 2021