Corellialla on uusi osoite! Löydät meidät syyskuun alusta lähtien osoitteesta Kalevankatu 9, 00100 Helsinki, Hotelli Tornin kanssa samassa korttelissa. 

Tiedustelut myynti@corellia.fi tai 040 7070 202

Tehokasta PDF-tiedostojen muokkausta EnFocus PitStop -ohjelmalla

EnFocus PitStop on erinomainen työkalu kaikille, jotka käsittelevät PDF-tiedostoja säännöllisesti. Ohjelma tarjoaa monipuoliset ja tehokkaat ratkaisut, jotka helpottavat ja parantavat työskentelyä PDF-tiedostojen parissa. PitStop asennetaan Adobe Acrobat Pron lisäosaksi, mutta se on laajuudessaan käytännössä oma ohjelmansa, joka toimii Acrobatin sisällä/ohessa.  PitStop voi olla monelle tuntematon tai on ajateltu, että se on tarkoitettu vain raskaan sarjan PDF-ammattilaisille. Moni myös luulee, ettei PDF-tiedostoja voi muokata tai, että se on lähinnä salatiedettä –siksipä on hyvä käydä läpi ohjelman tärkeimmät edut ja käyttötilanteet. 

EnFocus PitStopin hyödyt 

  • Monipuoliset muokkausmahdollisuudet: PitStopin avulla voit muokata PDF-tiedostoja monin eri tavoin. Voit esimerkiksi muuttaa tekstiä, kuvia ja värejä sekä lisätä uusia elementtejä tiedostoon. Tämä tekee ohjelmasta erittäin monipuolisen työkalun erilaisiin tarpeisiin, olipa kyseessä sitten pieniä korjauksia vaativa dokumentti tai suuremmat muutokset vaativa projekti. 
  • Preflight-toiminnot: Ohjelma tarkistaa PDF-tiedostot automaattisesti mahdollisten virheiden varalta. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen painotuotteiden valmistelussa, sillä se auttaa varmistamaan, että tiedostot ovat painokelpoisia. Preflight-toimintojen avulla voit säästää aikaa ja välttää kalliita virheitä, jotka voivat aiheutua puutteellisista PDF-tiedostoista. 
  • Automaattiset korjaukset: PitStop voi korjata yleisimmät PDF-virheet automaattisesti, mikä säästää aikaa ja vähentää manuaalisen työn tarvetta. Tämä tekee työskentelystä sujuvampaa ja tehokkaampaa, sillä voit luottaa siihen, että ohjelma hoitaa toistuvat ja aikaa vievät tehtävät puolestasi. Automaattiset korjaukset varmistavat myös tiedostojen korkean laadun. 

Vinkkejä tehokkaampaan käyttöön 

1. Hyödynnä preflight-profiileja 

Preflight-profiilit ovat valmiiksi määriteltyjä tarkistusasetuksia, jotka voit ottaa käyttöön eri tilanteissa. Näin varmistat, että PDF-tiedostot täyttävät aina halutut laatuvaatimukset ja standardit. Voit luoda omia profiilejasi tai hyödyntää valmiita malleja, jotka on suunniteltu erityyppisten tiedostojen tarkistamiseen. Preflight-profiilien avulla voit helposti ja nopeasti varmistaa, että PDF-tiedostosi ovat virheettömiä ja valmiita käytettäväksi. 

2. Käytä globaaleja muutoksia (Global Changes) 

PitStopin globaalien muutosten avulla voit tehdä laajamittaisia muutoksia koko PDF-tiedostoon yhdellä kertaa. Tämä on erityisen hyödyllistä esimerkiksi värimuutosten tai fonttien korvaamisen yhteydessä. Globaalit muutokset säästävät aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei tarvitse tehdä samoja muutoksia manuaalisesti jokaiseen tiedoston osaan. Voit määrittää haluamasi muutokset ja antaa PitStopin hoitaa loput, mikä tekee työskentelystä tehokkaampaa ja sujuvampaa. 

3. Aseta automaattiset toiminnot 

Automatisoitu työnkulku voi merkittävästi tehostaa työskentelyäsi. Voit määrittää PitStopin suorittamaan tiettyjä toimintoja automaattisesti aina, kun avaat PDF-tiedoston. Tämä voi sisältää esimerkiksi preflight-tarkistuksia, automaattisia korjauksia tai muita toistuvia tehtäviä. Automatisoimalla nämä prosessit voit keskittyä tärkeämpiin tehtäviin ja luottaa siihen, että PitStop hoitaa rutiininomaiset työt puolestasi. 

4. Tee tarkkoja muokkauksia 

Vaikka PitStop pystyy tekemään laajamittaisia muutoksia, se on myös erinomainen työkalu tarkkojen ja yksityiskohtaisten muokkausten tekemiseen. Voit esimerkiksi muokata yksittäisiä teksti- tai kuvaelementtejä, säätää väriprofiileja tai tehdä muita hienosäätöjä, jotka parantavat PDF-tiedostojesi laatua ja ulkoasua. 

Kurssi: Enfocus PitStop Pro perusteet 

Jos haluat oppia lisää EnFocus PitStop -ohjelman käytöstä ja hyödyntää sen kaikkia ominaisuuksia, suosittelemme osallistumaan kurssillemme ”Enfocus PitStop Pro perusteet”. Tämä kurssi tarjoaa kattavan perehdytyksen ohjelman toimintoihin ja käyttöön, ja se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin käyttäjille. Kurssilla käydään läpi ohjelman perusominaisuudet, preflight-toiminnot, automaattiset työnkulut sekä kehittyneet muokkaustyökalut.