+358 40 7070202
Search

Adobe Edge tuotteet ja palvelut poistuvat

Adobe ilmoitti blogissaan 30.11.2015 lopettavansa Edge tuoteperheen tuotteiden ja palveluiden kehittämisen. http://blogs.adobe.com/creativecloud/update-about-edge-tools-and-services/

Alusta pitäen oli tiedossa, että Edge on uusien tekniikoiden kokeilualusta tai uusien sovellusten testialue. Edge tuotteina voitiin testata uuden sovelluksen konseptia sekä teknologiaa antamalla tekniikka tai sovellus käyttäjille. Testitulosten perusteella Edge tuotteista voi tulla omia sovelluksia tai niiden ominaisuudet liitetään Adoben ”valtavirtatuotteisiin”.

Nyt tämä 2012 alkanut toimintatapa on tullut päätökseen. Edge Reflow tekniikat on jo sisällytetty Dreamweaveriin ja Musen seuraavaan versioon. Edge Animaten ominaisuudet siirtyvät uudelleen koodattuun ”Flashiin”, joka julkaistaan nimellä Adobe Animate CC. Edge Inspect on katsottu tarpeettomaksi Photoshopin ja Dreamweaverin mahdollistettua testaamisen mobiililaitteilla.

Muutoksia on perusteltu sillä, että käyttäjät haluaisivat näiden ominaisuuksien olevan tiukemmin integroituna muihin tuotteisiin. Henkilökohtaisesti en oikein voi olla samaa mieltä mutta kuten sanonta kuuluu ”Karavaani kulkeen ja …”.

Jää nähtäväksi mitä tämä tulee oikeasti tarkoittamaan esimerkiksi HTML5 mainosbannerien tuotannon kannalta. Animate:lla tuotetut bannerit vasta vihdoin ja viimein hyväksyttiin aineisto-ohjeissa julkaistaviksi bannereiksi monissa mainostilaa myyvissä järjestelmissä. Ja samoihin aikoihin Adobe ilmoitti tuotteen kehittämisen loppuvan ja toimintojen sulautuvan myöhemmin julkaistavaan Animate CC ohjelmaan. OK, HTML5 bannerien teko tulee olemaan jatkossakin mahdollista mutta olisi ollut kiva nähdä tuo tulevaksi ilmoitettu Animate CC ennen  kuin nykyiset systeemit tapetaan.

Katsotaa keväällä uusiksi mitä tämä kaikki tarkoittaa. Huomatkaa, että esimerkiksi Edge Animaten käyttöä voi edelleen jatkaa ja sillä tuotettu sisältö säilyy käyttökelpoisena kaikista muutoksista huolimatta.