Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

Järjestämme 26.9. suositun Saminarium -tietoturvaseminaarin, ilmoittaudu kesäkuussa ja saat seminaarista early bird -ilmoittautujan edun!

Search

Brändielementtien hallintaa Creative Cloudissa

Designtyöläisen ajasta suuri osa kuluu erilaisten tiedostojen ja aineistojen selvittelyyn, etsimiseen, lähettämiseen/vastaanottamiseen jne. Siksi Adobe Creative Cloud -käyttäjän kannattaa varmistaa, että ohjelmistopakettiin kuuluvat pilvipalvelut ovat tarkoituksenmukaisessa käytössä. Creative Cloudin asiakkaalla on käytössään pilvitallennustilaa, jota voi hyödyntää monin eri tavoin.

Creative Cloud Files

CC-ohjelmien normaaliasennuksen yhteydessä työasemaan asentuu myös erillinen Creative Cloud Files -tiedostokansio, joka synkronoidaan käyttäjätilin tallennustilaan.

Tätä pilvitallennustilaa on yksittäisen lisenssin tilaajalle 100 gigatavua, mikä ei ole aivan hirveän paljon, mutta rahalla sitä saa toki lisättyä. Teams -lisenssimallissa, joka on hyvin tyypillinen yrityskäytössä, tila päivitettiin juuri yhteen teratavuun, joka on jo merkittävä määrä.

Homma toimii samalla tavalla kuin muutkin synkronoituvat pilvipalvelut, kuten Dropbox. CC-Files- kansion sisältö synkronoidaan automaattisesti pilveen ja sitä kautta muihin työasemiin, joissa olet kirjautuneena samalla tunnuksella. Kansioita voi myös jakaa useille käyttäjille, jolloin tiimityö helpottuu esim. ulkopuolisten kumppaneiden kanssa.

Kirjastoista kaikki irti

Kirjastot ovat tämän pilvipalvelukonseptin parasta antia. Kirjastot näkyvät ohjelmien käyttöliittymissä omassa Kirjastot-paneelissa. Kirjastot ovat käyttäjäkohtaisia ja kirjastojen sisältö tallennetaan pilveen käyttäjän tilille. Oletuksena käyttäjällä on yksi oletuskirjasto, mutta niitä voi tehdä helposti lisää. Kirjastoja voi luoda lisää sovelluksien Kirjastot-paneelissa tai CC- työpöytäsovelluksen Your Work / Työsi -osiossa. Kannattaa suosia ajatusta, jossa kirjastoja on ennakkoon mietittyjen teemojen mukaan (esim. asiakas X -CMYK), sen sijaan että koottaisiin kovin suurta yleiskirjastoa. Myös kirjastot ovat jaettavissa usean käyttäjän kesken ja kirjaston omistaja (perustaja) voi määrittää kutsutuille käyttö- tai muokkausoikeuden.

Grafiikan vieminen kirjastoon Illustratorista raahaamalla ja jaetun kirjaston käyttöoikeudet

 

Värimallien ja tekstityylien vieminen kirjastoon

 

Kirjastoihin saa talteen mm:

  • Värimallit (Swatches)
  • Kappale ja Merkkityylit (InDesign/Illustrator -tyylit ovat yhteensopivia soveltuvin osin)
  • Graafisia elementtejä, kuten logoja, piktogrammeja jne.
  • InDesign-kehyselementtejä ja -laatikoita
  • Kuvatiedostoja

 

Mikäli et ole vielä systemaattisesti käyttänyt näitä pilvitoimintoja, nyt kannattaa kokeilla!

Arikkeli on ensimmäisen kerran julkaistu Print&Media -lehdessä ja sen blogissa