Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

 

Search

Vinkki: InDesign ja PDF-kommenttien hyödyntäminen.

Pari versiota sitten InDesigniin tuli mainio uusi toiminto, joka monilta on voinut jäädä huomaamatta! Kun lähetät InDesign-taitostasi tehdyn PDF-tiedoston kommentoivaksi, voit nyt tuoda kommentit suoraan InDesigniin ja siten helpottaa kummasti kommenttien läpikäymistä. Edellytyksenä on ainoastaan se, että kommentoija osaa käyttää Acrobatin kommentointityökaluja.
Toimi näin: Vie taitosta PDF haluamallasi tavalla, PDF asetukset eivät ole tässä mitenkään erityisen merkitsevät. Lähetä PDF -tiedosto kommentoitavaksi. Ohjeista kommentoija käyttämään Acrobatin kommentointityökaluja, maksuton Adobe Reader käy tähän mainiosti.
Kun saat tiedoston kommentteineen takaisin niin tallenna se koneellesi, ei ole erityistä väliä minne. Avaa PDF-kommenttien paneeli InDesignissa komennolla Window – Comments -PDF comments (Ikkuna- Kommentit – PDF kommentit) ja valitse Import PDF comments (Tuo PDF kommentit) InDesign näyttää paneelissa kommentit ja pääset kommentin kuvakkeesta (1 ) siirtymään suoraan taitossa kommentin kohtaan tehdäksesi mahdolliset muutokset. Kommentit voi myös kuitata omalla painikkeellaan (2). Sangen näppärää!

PDF-kommentti taitossa ja PDF-kommenttien hallintapaneeli

 

Vinkki on julkaistu ensimmäisen kerran Print&Media -lehdessä ja lehden blogissa.