Vinkki: InDesign ja PDF-kommenttien hyödyntäminen.

Pari versiota sitten InDesigniin tuli mainio uusi toiminto, joka monilta on voinut jäädä huomaamatta! Kun lähetät InDesign-taitostasi tehdyn PDF-tiedoston kommentoivaksi, voit nyt tuoda kommentit suoraan InDesigniin ja siten helpottaa kummasti kommenttien läpikäymistä. Edellytyksenä on ainoastaan se, että kommentoija osaa käyttää Acrobatin kommentointityökaluja.
Toimi näin: Vie taitosta PDF haluamallasi tavalla, PDF asetukset eivät ole tässä mitenkään erityisen merkitsevät. Lähetä PDF -tiedosto kommentoitavaksi. Ohjeista kommentoija käyttämään Acrobatin kommentointityökaluja, maksuton Adobe Reader käy tähän mainiosti.
Kun saat tiedoston kommentteineen takaisin niin tallenna se koneellesi, ei ole erityistä väliä minne. Avaa PDF-kommenttien paneeli InDesignissa komennolla Window – Comments -PDF comments (Ikkuna- Kommentit – PDF kommentit) ja valitse Import PDF comments (Tuo PDF kommentit) InDesign näyttää paneelissa kommentit ja pääset kommentin kuvakkeesta (1 ) siirtymään suoraan taitossa kommentin kohtaan tehdäksesi mahdolliset muutokset. Kommentit voi myös kuitata omalla painikkeellaan (2). Sangen näppärää!

PDF-kommentti taitossa ja PDF-kommenttien hallintapaneeli

 

Vinkki on julkaistu ensimmäisen kerran Print&Media -lehdessä ja lehden blogissa.

Juha on jo 15 vuoden ajan päätoimekseen kouluttanut ihmisiä Photoshopin, InDesignin ja Illustratorin saloihin. Entisenä valokuvaajana (mm. Image Kustannus) Juhalla on myös kaytännön työkokemusta. Asiantuntijana Juha painottaa ratkaisukeskeisyyttä ja käytännönläheisyyttä. Konsultaatio tai koulutus voi olla onnistunut vain jos sillä on tavoitteet konkretiassa.

This Post Has One Comment

Comments are closed.