+358 40 7070202
Search

Firefly ja rakennemallit, merkittävä uudistus Adoben tekoälytyökaluun

Firefly-työkalun tulevaisuudesta saatiin taas hiukan parempi käsitys, kun sovellukseen tuli uusi päivitys taannoisen Adobe Summit-tapahtuman yhteydessä. Paitsi että käyttöliittymässä pääasialliset säätimet siirtyivät näytön oikeasta reunasta vasempaan, tuli mukaan pari merkittävää uudistusta: rakennemallit (Structure reference) ja Luo samankaltaisia (Generate similar) -komento.

Structure reference

Aiemminkin on palveluun voitu ladata tyylimalli eli Style reference. Tyylimalli on kuva, joka voidaan ladata ohjelman käyttöliittymän kirjastosta tai sitten omasta tiedostosta. Tyylimallista on poimittu kuvaan sävymaailmaa ja värejä tai kuvittavissa kuvissa tyylejä, kuten vesivärit, 3d jne. Rakennemalli toimii samaan tapaan, mutta nyt kuvaan tallentuu referenssin rakenne kuten perspektiivivaikutelma ja sommittelu.

Otetaan esimerkiksi potretti omasta naamasta viiden vuoden takaa referenssikuvaksi. Luodaan uusi kuva, jossa halutaan toistaa tunnelma tyylireferenssillä ja sommitelma, syvyysvaikutelma jne. rakennereferenssillä. Kuvan tausta on viitteellinen, siellä möllöttää rekvisiittana iMac-tietokone ja näkymä kadulle.

Kappas, oletusasetuksilla tuli aika samantyyppinen asetelma ja yleistunnelma. Henkilö on sellainen amerikkalaistyyppinen faijahahmo hupparissaaan. Jostain Firefly näki tulevaisuuteen ja teki hahmolle harmaan parran. Hupparin graffat ovat sinnepäin, mutta eivät tietty tunnistettavia. (Firefly ei tee brändejä, vaikka osaisikin).

Testaillaan hiukan eri asetuksia:

Structure refenrence minimissään
Structure reference tapissa. Huomionarvoista on kuinka uskollisesti sommitelma ja yleisasetelma pysyy samana vaikka muuten tapahtuu muutoksia. iMaccikin on löytänyt tiensä taustalle!

Itsekeskeisyyspäissäni halusin kokeilla kuinka onnistuu kesäisen selfien kloonaaminen näillä konstein Fireflyllä.

Alkuperäinen kesäselfie
Aika hyvä! Vasemmanpuoleinen menisi jo kenties läpi. Oikeanpuoleisessa on samaa tyyliä, mutta selkeästi eri henkilö

Generate similar

Tätä on kyllä toivottu asiakkaiden parissa! Veläkään tästä ei tallennu hahmoa tai tekoälymallia 1:1, mutta voidaan kuitenkin saatu tulos ”lukita” seuraavien generointien pohjaksi. Tästä on usein apua, kun haetaan haluttua tyyliä.

Generate similar-toiminto on hyvä apu ,kun haluat samankaltaisuutta seuraaviin luomuksiin

Mainiota, että tämäkin työkalu kehittyy, parasta Fireflyssa on selkeä ja intuitiivinen käyttöliitymä. Lopputulosten laatukin kestää vertailua muihin helpokäyttöisiin Ai-kuvavimpaimiin vallan mainiosti!