+358 40 7070202
Search

Ketterää käyttöliittymäsuunnittelua Adobe XD:n avulla

Adobe XD on vakiinnuttanut paikkansa osana Adobe tuoteperhettä. Se on toimiva osa kokonaisuutta, kun toteutetaan käyttöliittymien, käytettävyyden ja käyttäjäkokemuksen suunnittelua. Tässä artikkelissa pureudumme tarkemmin XD:n mahdollisuuksiin sekä käyttötarkoituksiin.

Mihin Adobe XD:tä käytetään?

Adobe XD on Adoben prototyyppi työkalu käyttökokemuksen, käytettävyyden ja vuorovaikutteisuuden suunnittelijoille. Adobe XD -ominaisuuksia käytetään rautalankamallien, graafisten visualisointien, rakennekaavioiden sekä prototyyppien luomiseen digitaalisille tuotteille, kuten verkkosivustoille ja mobiilisovelluksille.

XD-projekti työskenteleynäkymässä
Verkkokauppaprojekti XD-työskentelynäkymässä

Onko Adobe XD vaikea oppia?

Itse asiassa Adobe XD on helposti omaksuttava ja sitä on todella helppo käyttää. Verrattuna muihin vastaaviin tuotteisiin markkinoilla, Adobe XD oli selkeä valinta niille, joilla on aikaisempaa käyttökokemusta Adoben muista ohjelmistoista kuten vaikkapa Photoshop tai Illustrator. Corellian Adobe XD koulutuksen jälkeen voit suoraan aloittaa työskentelyn ohjelmistolla, kurssi kattaa kaiken tarpeellisen XD ohjelmistosta ja sen käyttämisestä erilaisissa tarkoituksissa ja projekteissa.

Tarvitsenko ohjelmointi osaamista käyttääkseni Adobe XD:tä?

Lyhyesti vastattuna et tarvitse. Adobe XD sisältää monipuolisen Prototype -tilan, jossa voidaan luoda interaktiivisuutta sekä linkityksiä eri näkymien välillä tai vaikkapa luoda painikkeita tai pudostusvalikkoja toteutukseen. Prototype tilan hyödyntäminen ei kuitenkaan vaadi ohjelmointi osaamista, vaan määrittelyt sekä toiminnallisuudet toteutetaan valintojen perusteella ei kirjoitetun koodiin.

Voinko hyödyntää toisia ohjelmistoja ja sisältöjä Adobe XD:n kanssa?

Adobe XD sisältää laajan Import -tuen erilaisista kuvaformaateista, video, ääni sekä animaatio formaatteihin. Joten oli sitten toteutuksesi sisällöt toteutettu melkeinpä millä tahansa ohjelmistolla ja formaatilla ne toimivat Adobe XD:n kanssa yhteen. Paras tuki löytyy toki toisille Adobe ohjelmistoille voit esimerkiksi suoraan hyödyntää Adobe Photoshop ja Illustrator työtiedostoja luodessasi Adobe XD toteutuksia.

Mikäli mielenkiinto heräsi…

Kaikkien, jotka työskentelevät erilaisten käyttöliittymä, käytettävyys ja käyttäjäkokemusta sisällään pitävien toteutusten parissa olisi hyödyllistä tutustua Adobe XD ohjelmistoon. Mikäli haluat täyden hyödyn irti ohjelmasta, osallistu Corellian Adobe XD koulutukseen, tarjolla on sekä 1 päivän että 2 päivän kursseja, joista voit poimia itsellesi sopivimman oloisen kokonaisuuden. Adobe XD avulla voit nopeuttaa ja helpottaa toteutuksien suunnittelua sekä tuoda tuotannon lähemmäksi suunnittelua visuaalisten sekä interaktiivisten prototyyppien avulla.

Aiheen tulevat kurssitoteutukset löydät alla olevista linkeistä:

Adobe XD käyttöliittymäsuunnittelussa

Käyttäjäkokemus, käytettävyys ja käyttöliittymäsuunnittelu – Adobe XD

Kurssipalautteita:

”Koulutus oli hyvä ja kouluttaja ammattitaitoinen.”

”Opetus oli ammattitaitoista, asiat käsiteltiin ymmärrettävästi ja sain kurssista sen mitä tulin hakemaan.”