Windows-koulutukset

Kuuluuko työnkuvaasi Windows-ympäristöjen suunnittelu tai hallinnointi vai oletko kiinnostunut oppimaan, mitä uutta viimeisin Windows versio pitää sisällään? Kurssitarjonnastamme löytyy Microsoftin viralliset koulutukset, joissa käydään läpi Windows käyttöjärjestelmien teknologiaan, hallinnointiin ja tietoturvaan liittyviä aiheita. Yksi tavoite koulutukselle voi olla oman osaamisen vahvistaminen tai valmistautuminen sertifiointitestiin. Käytännön esimerkit ja ‘hands-on’ harjoitukset tukevat oppimista ja kursseilta saatava sähköinen kattava aineisto helpottaa aiheiden kertaamista. Kouluttajamme vastaa kysymyksiin ja ohjaa eteenpäin myös kurssin jälkeen.

Kouluttaja

  Arto Roth

Microsoft Certified Trainer, Microsoft Azure Architect Expert, Microsoft Azure Security Engineer

Arto on ollut ICT-asiantuntijana kolmella eri vuosikymmenellä hyvinkin erilaisissa rooleissa, niistä viimeiset kymmenen vuotta kouluttavana konsulttina ja arkkitehtina Microsoftin pilvi- sekä hybridiratkaisujen parissa.

Kurssit

Windows10-logo-621x325

MD-100 Windows 10 3pv

Kurssi on poistunut Microsoftin valikoimasta kesällä 2023.
Korvaava kurssi on MD-102 Microsoft 365 Endpoint Administrator

Windows10-logo-621x325

MD-101 Managing Modern Desktops 3pv

Kurssi on poistunut Microsoftin valikoimasta kesällä 2023.
Korvaava kurssi on MD-102 Microsoft 365 Endpoint Administrator

Windows10-logo-621x325

MD-102 Microsoft 365 Endpoint Administrator 4 pv

Kurssilla opit Windows-käyttöjärjestelmäja sovellusten hallinnointiin liittyviä taitoja, käyttäen perinteisiä hallintamenetelmiä, sekä Microsoft 365 teknologioita. Mukana on myös tänä päivänä erittäin tärkeitä tietoturvaan ja tiedon suojaukseen liittyviä aihealueita. Kurssilla käsiteltäviin teknologioihin kuuluvat mm. Azure Active Directory, Autopilot, Microsoft Intune, Defender-tuoteperhe ja Azure Virtual Desktop. 

azure-logo

Sami Laiho: Microsoft-tuotteiden vaativa vianselvitys 4 pv

Kurssilla opitaan, miten työkaluja valitaan ja käytetään sekä mitä noilla työkaluilla oikeastaan näkee. Kaiken vianselvittämisen pohjana on kaksi asiaa, työkalujen käytön hallinta ja vahva juuritason teoreettinen osaaminen. Teoreettisesta osaamisesta ammennetaan ratkaisuja, joita sitten toteutetaan työkaluilla.
Tällä kurssilla opit selvittämään vikoja aina sovellusten kaatumisesta Blue Screen of Death -virheisiin.

azure-logo

Windows sovelluspaketointikurssi 2 pv

Kurssi tarjoaa kattavan katsauksen nykyaikaisiin sovelluspaketointitekniikoihin Windows-ympäristössä. Opit hyödyntämään MSI- ja MSIX-teknologioita, muokkaamaan olemassa olevia paketteja sekä luomaan uusia paketteja. Kurssilla käsitellään sovellusten jakelutaitoja eri jakelujärjestelmissä. Syvennymme myös Microsoftin Intune-alustaan ja sen intunewin-pakettien luomiseen ja hallintaan. Kurssilla tehtävissä harjoituksissa käytetään Master Packager -työkalun trial-versiota.