Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

 

Search

Smashing Conference 2013, menomatka

Smashing Conference on websuunnittelijoiden ja –kehittäjien yhteinen konferenssi Freiburgissa lounais-saksassa. Tapahtuma on suhteellisen pieni mailman mittakaavassa; osallistujapaikkoja on vain 300 – tarkoituksella. Sisällön on luvattu olevan hyvin käytännönläheinen – työmenetelmiin ja tekniikkaan keskittyvä. Maanantain ohjelma on yhteistä kaikille osallistujille, tiistaina on erilliset pienemille ryhmille järjestetyt tapahtumat.

Helsinki – München – Freiburg

Reissu alkoi aikaisin sunnuntaiaamuna. Lähtö oli jo klo 06.35. Ei erityisesti mun juttu tuollainen aikainen herätys. Pääpiirteissään reissu meni näin; nukuin Helsingistä Müncheniin ja ajoin Münchenistä Freiburgiin. Ajettavaa tuli paljon mutta otin sen turismin kannalta. Hei, näin jopa Sveitsin vaikken siellä käynytkään.

Navigaattori

Vuokra-autoon otin lisäksi navigaattorin. Ensitapaaminen ei ollut lupaava. TomTom navigaattorin käyttökokemuksesta en keksi juurikaan hyvää sanottavaa. Näyttö reagoi todella huonosti kosketukseen, valinnat ovat hitaita, määränpään valinta tuntui epäloogiselta… Ensin antamallani (oikealla) osoitteella navigaattori olisi vienyt minut vain 1 200km väärään. Ensivaikutelmani laitteesta oli, että ihanko oikeasti ihmiset maksavat rahaa tällaisista?

tomtom

 

Riittävän pitkän opettelusession jälkeen ja osoitehaun unohtamisen sijaan postinumerolla haku löysi oikean paikan. Ajossa laite oli kyllä vuokrahintansa arvoinen. Antoi ohjeita suomenkielellä ja järkevästi. Toisin kuin Nokian Here karttojen navigaatio, joka muistutti minua 10s välein, että “pysy vasemmalla” ihan kuin en uskoisi. Sitä paitsi oikealla ei edes ollut liittymää ainakaan reaalimaailmassa ☺

Ostin muuten kunnon kartan navigaattorin lisäksi. Mulle ei vain sovi ajaa sokkona navigaattorin ohjeiden mukaan. Mulla täytyy olla aina hallussa kokonaiskuva siitä mihin ollaan menossa ja missä nyt ollaan. Ei vain autolla suunnistaessa vaan myös työssä ja tekniikoissa, joita käytän ja opetan. Siksi olen nytkin täällä konfferenssivieraana.

Meidän roolimme Corelliassa onkin antaa asiakkaillemme kokonaisnäkemystä ja tietoa siitä mihin panostaa; ei vain navigaattorimaisia pikaohjeita seuraavasta risteyksestä. Pyrimme auttamaan koko ”matkalla” sen suunnittelusta toteutukseen, oli tekniikka mikä tahansa.

Muita huomioita

Muuta huomioitavaa matkalle lähtiessä. Note to self – Kun lähdet matkoille muuta luottokortin asetuksista sen käyttöalue kohdealueen mukaiseksi. Ihan vaan ettei käy kuten taas kävi. Siinä sitä ollaan huoltoasemalla ostokset tiskillä, eikä kortti kelpaa! Käteistä en muista kantaneeni mukanani aikoihin. No, takaisin autoon, Macci verkkoon iPhonen kautta ja nettipankkiin muuttamaan kortin asetuksia. 10 minuutin kuluttua takaisin kassalle.

Toinen huomio, kun ostat uuden matkapuhelinliittymän, vaihda simmin PIN koodi sellaiseksi, että muistat sen. Tai ole ilman kyseistä puhelinta matkan ajan. On muuten turha yrittää soittaa mulle tähän Corellian työnumeroon. Arvaatte varmaan miksi.

Mutta nyt olen perillä hotellissa, ruokaakin olen saanut ja kaikki hyvin.

Huomenna, maanantaina, alkaa tositoimet ja raportoin niistä yhteenvedolla blogiin heti ehtiessäni.

 

Näin tällä kertaa.

 

Terveisin, Kari

Freiburg im Breisgau, Germaania