Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

Järjestämme 26.9. suositun Saminarium -tietoturvaseminaarin, ilmoittaudu kesäkuussa ja saat seminaarista early bird -ilmoittautujan edun!

Search

Smashing Conference 2013 yhteenveto

Kotona, pitkä ajomatkan ja lyhyen lennon jälkeen. Matkasta jäi hyvä mieli; ehkä paras konferenssi, jossa olen ollut. Kaikki aiheet ja esitysten lähestymistapa oli käytännönläheinen meille alan ihmisille. Ei turhia tuotespesifejä luentoja vaan tiukkaa asiaa kollegalta toiselle. Esiintyjät ovat oman alansa huippunimiä ja loistavia puhujia.

Luke Wroblewski: Mobile Input Workshop

Keskiviikkona ehdin vielä osallistua eriliseen Luken pitämään workshoppiin mobiilikäyttöliittymistä ja input mekanismeista. Oli ilo huomata, että omien kurssien opetukset olivat täysin linjassa Luken näkemysten kanssa. Toisaalta Luken kaltaisen tekijän esitys avasi silmäni huomaamaan kuinka rajoittuneesti olen asiaa lähestynyt. Nykytekniikan mahdollistamat syötemekanismit ovat paljon laajemmat ja monipuolisemmat kuin mitä olin osannut ajatella.

Käyttökokemuksen korostuminen oikein suunnitelluissa käyttöliittymissä oli tietenkin itsestäänselvyys mutta tavat, joilla asiat voitiin yksinkertaistaa oli loistavia. Pienten näyttöjen käyttöliittymäsuunnittelu on paljon monipuolisempaa kuin desktopissa. Samoin tavat, joilla käyttäjän kokemusta voidaan parantaa. Se miten paljon näillä seikoilla voidaan tehostaa sivuston tai sovelluksen käyttömukavuutta oli huomattavaa. Esimerkit verkkokauppojen toiminnasta ja käyttöliittymäparannuksista liikevaihtoon olivat paljon suurempia kuin olisin uskaltanut arvioida. Kaikki Luken esittämät lukemat olivat todellisten ennen ja jälkeen mittausten osoittamia. Kannattaa seurata Lukea Twitterissä @lukew ja lukea hänen blogiaan www.lukew.com

Yleistä konferenssista

Konferenssi pidettiin Freiburgin historiallisesti upeassa vanhassa rakennuksessa “Historisches Kaufhaus” Münsterplatz:illa Tilat olivat sopivat pienelle osallistujajoukolle. Koska osallistujia oli vain noin 300, oli tilaisuus aivan eriluonteinen kuin useimmat suuret konferenssit ja seminaarit. Kaikki osallistuivat samoihin esityksiin eikä tarvinnut valita omaa ohjelmaa. Koska kaikki tapahtui samassa tilassa oli koko konferenssi aivan kuin yhtä pitkää kaksipäiväistä Keynote luentoa.

Tarjoilu pelasi, kahvia, virvokkeita ja pretzeleitä ☺ Paikalla oli koko ajan riittävästi järjestäjän edustajia mikäli tuli mitään kysyttävää. Ja ennenkaikkea – WiFi pelasi loistavasti. Luentosalissa oli riittävästi sähköpistokkeita penkkien alla jos nyt halusi läppäriään käyttää. Itse tein muistiinpanoni iPadilla.

Tulevat Smashing Conference tapahtumat

Seuraava tilaisuus järjestetään samassa paikassa ensi keväänä. Sen lisäksi pidetään vuoden kuluttua vastaava tilaisuus Oxfordissa, joten jos Britannia kiinnostaa enemmän niin sitten sinne. En tietenkään voi luvata vielä mitään mutta mikäli pankkitili antaa myöten. On selvää, että osallistun myös ensivuonna. Tänä vuonna tapasin tilaisuudessa vain yhden suomalaisen. Saa nähdä onko meitä ensivuonna enemmän.

Sivuhuomio

 

rivinumerot

Sattumalta huomasin, että Lufthansan koneissa ei ole lainkaan penkkiriviä 13! En tiedä miten muilla lentoyhtiöillä. Minua tämä kovasti huvittaa. On vaikea käsittää, että vielä vuonna 2013 on niin taikauskoisia ihmisiä, että luku 13 pelottaa niin paljon, että se pitää jättää pois. En tiedä pitäisikö olla huvittunut vai huolissaan mutta tällaisessa maailmassa elämme. Tätä hekotellen huomiseen työpäivään.

Kari