Corellialla on uusi osoite! Löydät meidät syyskuun alusta lähtien osoitteesta Kalevankatu 9, 00100 Helsinki, Hotelli Tornin kanssa samassa korttelissa. 

Tiedustelut myynti@corellia.fi tai 040 7070 202

Tuunaa työkalupalettisi Photoshopissa

Photoshopin yli 25-vuotisen historian aikana käyttöliittymän perusidea on pysynyt samana, mistä on seurannut muutamia pulmia. Yleisesti käyttöliittymän runsaus aiheuttaa hämminkiä paneelien ja työkalujen suuren määrän kautta. Paneelien hallintaan on ollut jo pitkään omat toimintonsa räätälöityjen työpöytäasettelujen tallentamiseksi, mutta monelta on voinut jäädä huomaamatta työkalupaletin räätälöintimahdollisuus.

Tuunaa työkalupalettiasi

Työkalupalettia pääsee muokkaamaan komennolla Edit–Toolbar. Homma on tehty kyllä hyvin intuitiiviseksi. Ne työkalut jotka haluat normaalisti piilottaa käyttöliittymästä, raahataan ikkunan oikean puolen Extra Tools– osioon. Työkalut jotka asuvat normaalisti nipussa työkalupaletissa voidaan simppelisti vetää erilleen ikkunan Toolbar–puolella. Näin esim. Pikavalintatyökalu ja Taikasauva voivat molemmat olla näkyvissä samaan aikaan.

yökalupaletin muokkauksen käyttöliittymä
Työkalupaletin muokkauksen käyttöliittymä

Huomasin pian että melkoinen joukko Photarin työkaluja on sellaisia joille on todella vähän ollut käyttöä omissa kuvankäsittelytarpeissani joten työmaa selkiintyi kummasti! Omia asetteluja on erittäin helppo tallentaa myöhemmin käyttöön ladattavaksi muokkausikkunan Save Preset-komennolla.

Työkaluasettelun tallennus
Työkaluasettelun tallennus

Muokkausikkunan alareunassa on vielä, niin haluttaessa, valittavissa liitetäänkö Työkalupalettiin painike jonka takaa piilotetut työkalut on helppo hakea jos tarve yllättää.

Piilotettujen työkalujen painike
Piilotettujen työkalujen painike

 

 Juha on menneinä vuosina kirjoitellut Adobe-teemaisia niksejä Julkaisija-lehden Niksit-palstalle. Nyt näitä niksejä voi jatkossa lukea myös täällä Corellian blogissa paperilehden ilmestymisen jälkeen. Niksien idea on olla nimensä mukaisesti lyhyitä vinkkejä, ei niinkään läpiluotaavia asiantuntijanovelleja. Paperilehdessä niksin pitää yleensä mahtua yhdelle sivulle.

Julkaisija on lehti, joka käsittelee graafisen alan asioita kattavasti, kannattaa ilman muuta tutustua! Niksi on ensimmäisen kerran julkaistu Julkaisija-lehden Niksit-palstalla. Tutustu Julkaisija-lehteen alla olevasta linkistä: