Seinään kiinnitettyjä valvontakameroita, yhden päällä istuu pulu

WP vinkki: Tietosuoja – kerran vielä

GDPR voimaantulo viime kuussa on tunkenut sähköpostiin kyllästymiseen asti muistutuksia ja vahvistuksia siitä miten mikäkin yritys tietoja käsittelee. Aihe on tärkeä ja suhtaudun vakavuudella kaikkeen yksityisyyteen liittyvään mutta en voi olla ajattelematta, että meneillään olevassa GDPR tulkinnassa on unohdettu lain tarkoitus ja varmaan syyllistytty ylilyönteihin mikä saattaa käyttäjien mielessä toimia tarkoitusta vastaan.

Jos aihe on saanut ihmiset ajattelemaan omien tietojensa luovuttamista ja merkitystä, niin hyvä. Sivustojen ylläpitäjille se on aiheuttanut päänvaivaa siinä miten tietojen keruusta ja säilyttämisestä tulee informoida käyttäjiä.

WordPress avustaa tietosuojaselosteen laadinnassa

Meille WordPress käyttäjille on onneksi apu lähellä – ohjausnäkymässä Asetukset / Tietosuoja.

Mikäli sinulla ei näy tällaista valintaa, päivitä sivustosi WordPress uusimpaan versioon. Tietosuoja-asetuksissa voit valita sivun, jossa tietosuojasta on kerrottu. Valitse olemassa oleva sivu tai tee uusi WordPressin avustuksella.

Ellei sinulla vielä ole tietosuojaselostetta, saat apua sellaisen luomiseen. Valitse ”Luo uusi sivu” ja WordPress tarjoaa valmiin sivun, jolla on tietosuojaselosteen malliteksti. Muokkaa tekstiä vastaamaan toimintaanne ja julkaise se.

Valittuasi tai julkaistuasi tietosuojasivun muista vielä päivittää se valikoihin tai lisää linkki soveltuvaan kohtaa sivustoasi. Meillä Corelliassa sivu löytyy osoitteesta https://corellia.fi/rekisteriseloste/

 

Kari on Corellian saavutettavuus ja web-tekniikoiden asiantuntija. Karin kiinnostuksen ja koulutusten aiheina on mm. Verkon tekniikat (HTML, CSS ja JavaScript), WordPress julkaisujärjestelmä ja sen käyttö, websuunnittelu, käytettävyys ja saavutettavuus verkossa.

Kari on IAAP (International Association of Accessibility Professionals) jäsen ja sertifioitunut saavutettavuusasiantuntija CPWA (CPACC + WAS)