Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

Järjestämme 26.9. suositun Saminarium -tietoturvaseminaarin, ilmoittaudu kesäkuussa ja saat seminaarista early bird -ilmoittautujan edun!

Search

WP vinkki: Tietosuoja – kerran vielä

GDPR voimaantulo viime kuussa on tunkenut sähköpostiin kyllästymiseen asti muistutuksia ja vahvistuksia siitä miten mikäkin yritys tietoja käsittelee. Aihe on tärkeä ja suhtaudun vakavuudella kaikkeen yksityisyyteen liittyvään mutta en voi olla ajattelematta, että meneillään olevassa GDPR tulkinnassa on unohdettu lain tarkoitus ja varmaan syyllistytty ylilyönteihin mikä saattaa käyttäjien mielessä toimia tarkoitusta vastaan.

Jos aihe on saanut ihmiset ajattelemaan omien tietojensa luovuttamista ja merkitystä, niin hyvä. Sivustojen ylläpitäjille se on aiheuttanut päänvaivaa siinä miten tietojen keruusta ja säilyttämisestä tulee informoida käyttäjiä.

WordPress avustaa tietosuojaselosteen laadinnassa

Meille WordPress käyttäjille on onneksi apu lähellä – ohjausnäkymässä Asetukset / Tietosuoja.

Mikäli sinulla ei näy tällaista valintaa, päivitä sivustosi WordPress uusimpaan versioon. Tietosuoja-asetuksissa voit valita sivun, jossa tietosuojasta on kerrottu. Valitse olemassa oleva sivu tai tee uusi WordPressin avustuksella.

Ellei sinulla vielä ole tietosuojaselostetta, saat apua sellaisen luomiseen. Valitse ”Luo uusi sivu” ja WordPress tarjoaa valmiin sivun, jolla on tietosuojaselosteen malliteksti. Muokkaa tekstiä vastaamaan toimintaanne ja julkaise se.

Valittuasi tai julkaistuasi tietosuojasivun muista vielä päivittää se valikoihin tai lisää linkki soveltuvaan kohtaa sivustoasi. Meillä Corelliassa sivu löytyy osoitteesta https://corellia.fi/rekisteriseloste/