+358 40 7070202
Search

WP vinkki: Näkymäasetukset ja kommentoinnin salliminen tai estäminen per artikkeli

Selkeytä työtilaasi – näyttöasetukset

Lyhyen työviikon vinkiksi sopii lyhyt artikkeli WordPress näyttöasetuksien hyödyntämisestä. WordPressin ohjausnäkymässä on lähes jokaisella sivulla ylhäällä ”korvake”, jossa teksti Näyttöasetukset. Avaamalla näyttöasetukset voit valita mitä kenttiä, laatikoita, sivulla näytetään. Valitsemalla näyttöasetuksista käyttöösi tarpeelliset ja vain tarpeelliset laatikot, voit selkeyttää työskentelynäkymää. Varsinkin pienemmillä näytöillä WordPress Ohjausnäkymä saattaa vaikuttaa sekavalta ja ahtaalta jos siinä on turhia elementtejä.

Mitä valintoja Näyttöasetuksissa on?

Näyttöasetusten valinnat vaihtelevat sen mukaan millä WordPress ohjausnäkymän sivulla olet. Vaihtoehdot liittyvät aina käsiteltävään aiheeseen. Sen lisäksi näyttöasetusten sisältämät kentät ovat sidonnaisia käytettyyn teemaan ja aktiivisiin lisäosiin.

WordPress näyttöasetukset artikkelia kirjoitettaessa

Yllä olevassa kuvassa on minun näkymävalintani tätä artikkelia kirjoitettaessa. Olen poistanut näkyvistä sellaiset valinnat, joita en tarvitse normaalisti artikkeleita kirjoittaessani.

Tärkeintä onkin oivaltaa, että voit karsia käyttöliittymästä turhat pois ja hakea ne käyttöösi vain tarvitessasi.

Pienennä laatikot

Jos tuntuu, että tarvitset kuitenkin useita sisältölaatikoita käyttöliittymässäsi, voit aina pienentää ne vähemmän tai harvemmin käytetyt. Napsauta laatikon otsikkorivin oikeassa yläkulmassa olevaa kolmiota joko sulkeaksesi tai avatataksesi laatikon.

Pitämällä työtilan selkeänä voit paremmin keskittyä työhösi.

Kommentoinnin salliminen tai estäminen per artikkeli

Juurikin näitä edellä mainitsemiani näyttöasetuksia käyttäen voit päättää jokaisen artikkelin kohdalla sallitko kommentoinnin vai et. Valitse näyttöasetukset ja laita rasti ruutuun ”Keskustelu”. Nyt sivulle ilmaantuu Keskustelu -laatikko, jossa voit rastia kommentoinnin päälle tai pois.