Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

Järjestämme 26.9. suositun Saminarium -tietoturvaseminaarin, ilmoittaudu kesäkuussa ja saat seminaarista early bird -ilmoittautujan edun!

Search

Uudet apulinjatoiminnot Photoshopissa

Photoshopin viimeisimmissä päivityksissä on kovasti kehitetty apulinjatoimintoja. Mallia on otettu sekä InDesignista, että Illustratorista. Seuraavassa muutamia vinkkejä jotka voivat olla sinulle joko uusia, tai entuudestaan tuttuja  muistin virkistykseksi.

View- New Guide

Tällä komennolla on helppo määrittää apulinjan sijainti tarkalleen oikeaan kohtaan. Esimerkissä 40px ylhäältä ja 40 px vasemmalta.

New Guide-komento
New Guide-komento

View – New Guide Layout

Photoshopissakin voidaan nykyään luoda ”taittogridi” InDesignin tyyliin  View – New Guide Layout komennolla. Asetukset ovat hyvin selkeät ja itsensä selittävät. Työlle voidaan määrittää marginaalit ja apulinjapalstat sekä rivien määrä. Tästä on erityisesti hyötyä kun suunnitellaan käyttöliittymiä tai pikselimainoksia mainosjärjestelmiin.

Guide layout
Uuden ”taittogridin” luominen

 

Smart Guides

View – Show – Smart Guides valinta on oletuksena päällä uudemmissa Photoshopeissa. Nämä älykkäät apulinjat tunnistavat elementtejä ja esim. työpohjan keskilinjat ja auttavat sommittelemaan lennossa

Photoshopin Smart Guides-apulinjat
Smart Guides

 

Eri elementtien väliset etäisyydet saa näkyviin kun pidät Ctrl- (PC) tai Cmd- (Mac) painikkeen pohjassa samalla kun ”leijut” Move-työkalulla elementtien yläpuolella. Voit arvojen perusteella liikuttaa aktiivista taso-objektia nuolinäppäimillä jos haluat välistää juuri tietyn arvon mukaan.

Mitat älykkäissä apulinjoissa (Smart Guides)
Mitat älykkäissä apulinjoissa (Smart Guides)

Photoshop näyttää tasavälit kun elementtejä on enemmän kuin 2 aina, kun tasolementtiä siirretään Move-työkalulla. (Edellytyksenä siis että Älykkäät apulinjat ovat käytössä).

Välistäminen tasavälein
Välistäminen tasavälein

 

 

 Juha on menneinä vuosina kirjoitellut Adobe-teemaisia niksejä Julkaisija-lehden Niksit-palstalle. Nyt näitä niksejä voi jatkossa lukea myös täällä Corellian blogissa paperilehden ilmestymisen jälkeen. Niksien idea on olla nimensä mukaisesti lyhyitä vinkkejä, ei niinkään läpiluotaavia asiantuntijanovelleja. Paperilehdessä niksin pitää yleensä mahtua yhdelle sivulle.

Julkaisija on lehti, joka käsittelee graafisen alan asioita kattavasti, kannattaa ilman muuta tutustua! Niksi on ensimmäisen kerran julkaistu Julkaisija-lehden Niksit-palstalla. Tutustu Julkaisija-lehteen alla olevasta linkistä: