skip to Main Content
+358 40 7070202 (asiakaspalvelu) myynti@corellia.fi

Vinkki: Illustrator CC ja suorakaideobjektit

Illustratorin CC version käyttäjille on tarjolla uusi ja ajanmukaisempi tapa käsitellä eräitä piirrosobjekteja. Kesäkuun 2014 päivityksessä esiteltiin uusi Live Rectangle –konsepti.

Live Rectangle on suorakaide objekti jonka ominaisuuksia voi säätää Transform -paneelissa sekä elementin Widget-säätimillä.

Suorakaiteen asetukset

Suorakaiteen asetukset

 

Asetuksissa voidaan määrittää suorakaideobjektille

·      Leveys ja korkeus

·      Kääntö (Rotation) astelukuna

·      Kulman asetukset , valittavissa pyöristetty, sisäänpäin pyöristetty ja viiste

Suorakaiteen asetukset

Suorakaiteen asetukset

Asetukset ovat muokattavissa myös yläpalkin asetuspaneelissa

Asetukset ylapalkissa

Asetukset ylapalkissa

Mikä tässä on niin merkittävää?

Live Rectangle on kokonaan uusi muotoelementtityyppi (Shape) Illustratorissa. Elementti ”muistaa” asetukset, mukaan lukien käännön  (Rotation)  ja elementit ovat siis aina muokattavissa ja palautettavissa oletuksiin helposti paneelin käyttöliittymästä. Aiemmin tällainen ei ollut mahdollista. Erityisesti kannattaa huomata tuo Rotation -säätö joka nyt tämän objektityypin kohdalla toimii niin kuin sen olisi aina pitänyt!

Suorakaide objektit myös näkyvät Layers-paneelissa omana objektityyppinään (Rectangle).

Suorakaide Layers paneelissa

Suorakaide Layers paneelissa

Konvertointi

Vanhemmassa versiossa piirretyn suorakaideobjektin voi muuttaa uudentyyppiseksi (Live Rectangle) valikkokomennolla Object- Shape- Convert To Rectangle. Mikäli taas haluat muuttaa suorakaiteen perinteisen tyyppiseksi valitse suorakaide ja tee komento Object – Shape- Expand Rectangle

Toistaiseksi nämä uudistukset koskevat vain suorakaideobjekteja, mutta olettaa sopii että jatkossa myös muut objektityypit tulevat mukaan.

Juha Laamanen

Juha on lähes kymmenen vuoden ajan päätoimekseen kouluttanut ihmisiä Photoshopin, InDesignin ja Illustratorin saloihin. Entisenä valokuvaajana (mm. Image Kustannus) Juhalla on myös kaytännön työkokemusta. Asiantuntijana Juha painottaa ratkaisukeskeisyyttä ja käytännönläheisyyttä. Konsultaatio tai koulutus voi olla onnistunut vain jos sillä on tavoitteet konkretiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back To Top