+358 40 7070202
Search

Vinkki: Liekkejä Photoshopilla

Photoshop – aivan liekeissä!

Photoshopin uusimmassa CC versiossa on muutama metka uusi filtteri joista tässä vinkissä käsittelemme automaattisen liekkien generointisuotimen. Suotimen avulla voi helposti tehdä luonnollisen näköisiä liekkejä Photoshop-tiedostoon.

Vinkki on julkaistu ensimmäisen kerran Julkaisija-lehden vinkki palstalla. Tutustu Julkaisijaan: www.julkaisija.fi

Filter-Render – Flame!

Voidaksemme tehdä liekkien renderöinnin meidän pitää ensi piirtää polku (path) jollakin Photoshopin piirtotyökaluista. Tätä polkua käytetään liekkiefektin ”pohjana”. Esimerkissä on piirretty polku kynätyökalulla. Valittuna pitää olla myös normaali pikselitaso.

Polku
Polku

 

Kun polku on aktiivisena komento Filter-Render Flame on käynnistettävissä ja toiminnon oma, erittäin kattava käyttöliittymä avautuu.

Flame-kayttöliittymä
Flame-kayttöliittymä

 

Ensimmäisenä valitaan liekin tyyppi. Oletuksena on valittuna ”Multiple flames one direction”. Vaihtamalla liekin typpiä viereinen esikatselukuva päivittyy.

Multiple flames in one direction
Multiple flames in one direction

 

Muita vaihtoehtoja ovat mm.  ”OneFlame along path.” ja ”Candle light”

One Flame along path
One Flame along path

 

Candle light
Candle light

 

Liekin ominaisuuksia voi muokata hyvin monipuolisesti. Liekin korkeutta, leveyttä, theyttä ja turbulenssi yms. Voi säätää helposti liukusäätimillä ja esikatselukuva päivittyy saman tien joten mieleiseensä lopputulokseen pääsee parhaiten kokeilemalla.

Lisävalintoina ovat vielä liekin tyyli ja muoto.

Flame style
Flame style
Flame shape
Flame shape

Laitteistovaatimukset

Toiminto toimii aika perustason laitteistoilla muuten , mutta näytönohjaimessa pitää olla vähintään 512 Mb VRAM muistia. Mikäli valikon komento on harmaana voi olla että koneesi näytönohjaimessa ei ole tarpeeksi potkua.