Vinkki: Responsiivisia taulukoita

Taulukot ovat hankalia kun näytön koko käy pieneksi. Ongelma, joka on mahdoton ratkaista skaalaamalla taulukkoa sillä kun tila loppuu, niin se loppuu. Täytyy keksiä jotain muuta taulukon muotoilemiseksi tai datan esittämiseksi pienessä tilassa. Vaihtoehto voisi olla esimerkiksi näyttää taulukon sijaan vastaavaa dataa infograafina. Olipa ratkaisu mikä tahansa, vaatii se toteutukselta sekä suunnittelua että teknistä ratkaisua.

Zurb Responsive Tables avuksi

Zurb Foundation on paljon käytetty responsiivinen ”sovelluskehys”, framework, sivustojen toteutukseen. Vaikka sitä ei ottaisikaan käyttöön koko sivustollaan voi siitä hyödyntää osia. Responsiivisten taulukoiden tekemiseksi Zurbilla on oma valmis malli, jonka voi ottaa käyttöön GitHubista. GitHub on verkossa toimiva versiohallintasovellus / -palvelu, jossa projektit voivat olla julkisia tai yksityisiä. Git on palvelu, jossa monet vapaan lähdekoodin projektit ovat jaettu ja ladattavissa.

Responsiiviset taulukot löytyvät osoitteesta: https://github.com/zurb/responsive-tables

ZURB responsive tables

Olen ladannut paketin ja purkanut sen valmiiksi Corellian saitille. Voit tarkastella esimerkkitaulukoiden toimintaa osoitteessa: https://corellia.fi/demot/responsivetaulukot/

Tilaa uutiskirje, saat vinkkejä myös joulun jälkeen:

Error: Contact form not found.

Kari on Corellian saavutettavuus ja web-tekniikoiden asiantuntija. Karin kiinnostuksen ja koulutusten aiheina on mm. Verkon tekniikat (HTML, CSS ja JavaScript), WordPress julkaisujärjestelmä ja sen käyttö, websuunnittelu, käytettävyys ja saavutettavuus verkossa.

Kari on IAAP (International Association of Accessibility Professionals) jäsen ja sertifioitunut saavutettavuusasiantuntija CPWA (CPACC + WAS)