Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

 

Search

Adobe MAX 2014

Tiistai ja keskiviikko 7 – 8.10

Eilen oli pitkä päivä. Illalla vielä Adobe Bash bileet Kings of Leonin säestämänä. Metrokin kulki huonosti eli nukkumaan päästiin varsin myöhään ja tänään keskiviikkona on seminaarin viimeinen päivä. Muutamia tosi hyviä, siis oikeasti asiallisesti hyviä sessioita on päästy kuuntelemaan. Webbipuolen kehitys ja työmenetelmät sekä työkalujen tulevaisuus näyttää selkiävän ainakin siis Adoben näkökulmasta. Mutta siis, eilisen jälkeen ei tänään oikein jaksa kirjoittaa tai siis ehdi kun on niin paljon mielenkiintoista kuunneltavaa, joten lisättiin vaan kuvia reissusta. Käy katsomassa MAX galleriaamme täällä, kuvia-adobe-max-2014

Maanantai 6.10. tosimeininki alkaa

Maanantaina oli MAX:n varsinainen aloitus. Ensimmäinen keynote tilaisuus oli aikamoista hengennostatusta ja tulihan sieltä roppakaupalla uusia julkistuksia. Eikä ihan vähäisiä sellaisia. En nyt lähde tässä avaamaan koko keynoten sisältöä mutta nostan esiin muutaman asian. Keynoten voi katsoa Adoben sivulta http://max.adobe.com/sessions/max-online/ Lisää juttua ja syvällisempää raporttia annamme kunhan saamme sulateltua uutiset paremmin.

Adobe MAX 2014 keynote session

Mihin ollaan menossa – Mobiili on osa työnkulkua

Yksi selkeä viesti oli se, että mobiililaitteiden käyttö on tulevaisuudessa entistä suuremmassa roolissa myös sisällön tuottamisen suhteen. Mobiililaitteet eivät enää ole vain sisällön kuluttamista varten vaan osa aitoa ammattimaista työnkulkua. Adobe on nyt tuonut hyvin käyttökelpoiset versiot mobiilikäyttöön Illustratorista (Illustrator Draw ja Line), Photoshopista (Photoshop Sketch ja Mix), Lightroomista ja videotuotantoon Premierestä (Premiere Clip). Lisäksi Adobe Color, Brush ja Shape. Se mikä näissä on erityisen merkittävää on se, että ne ja niiden avulla tehtävät tuotokset synkronoituvat automaattisesti Creative Cloudin kautta ja ovat sellaisenaan jatkokäsiteltävissä vastaavissa desktop sovelluksissa. Tämä on iso asia!

Työnkulku on muutenkin merkittävässä roolissa Adoben julkistuksissa. Kun osaa katsoa yksittäisten sovellusten tai niiden ominaisuuksien taakse näkee johdonmukaisen pyrkimyksen entistä tehokkaampaan työnkulkuun Adoben sovelluksia käytettäessä. Jos näistä haluaa hyötyä on opittava näkemään asioita uudella tavalla ja muutettava työtapojaan. Pelkkä sovellusten uusien ominaisuuksien opiskelu ei anna kaikkea hyötyä.

Adobe & Microsoft

Tästä on ollut vihiä aiemmin mutta nyt se todella julkistettiin. Adobe on tehnyt Microsoft Surface tabletille versiot CC sovelluksista (en tiedä vielä mistä kaikista) ja ainakin demot Photoshopin ja Illustratorin ominaisuuksista kosketusnäytöllä näytti saavan designerit sekaisin – Viimeistään siinä vaiheessa kun Microsoftin johtaja kertoi, että salin ulkopuolella sitten odottaa jokaiselle osallistujalle oma Surface. Sovellusten toteutus näytti kyllä todella onnistuneelta ja tulevaisuus näyttää mikä näiden laitteiden rooli on luovien alojen töissä. Jälleen erittäin vahva osoitus siitä, että mobiili on osa sekä sisällön kuluttamista että sen tuottamista.

Dreamweaver

Webin tekemiseen tuli jälleen uutta tuotteiden ja työnkulkujen tasolla. Adobe suhtautuu erittäin vakavasti Dreamweaverin kehittämiseen ja siitä on tulossa yksi tuoteperheen tärkeimmistä sovelluksista. Uusien ominaisuuksiensa avulla siitä ollaan mitä ilmeisemmin tekemässä suunnitteluvälinettä, jonka käyttäjäkunta voisi olla paljon nykyistä ”koodariporukkaa” laajempi. Photoshopissa tehdyn web-sivun suunnitelman (leiskan) tuonti html-koodiksi helpottuu edelleen. Nyt Photoshopin .psd -tiedoston voi tuoda sellaisenaan Dreamweaveriin ja hakea ”kuvasta” CSS tyylit, extractoida kuvat, kopioida tekstin ym. sisällön tai ominaisuudet. Photoshop osaa nyt generoida automaattisesti projektin kuva-assetit jopa useana versiona eri pikselitiheyksisille laitteille käytettäväksi.

Siinä niitä muutamia ajatuksia Keynoten tiimoilta. Katsokaa esitys nauhoituksena yllä olevasta linkistä niin saatte itse paremman kuvan siitä mitä tilaisuudessa esiteltiin.

3D printed art Adobe MAX Inspire

Tilaisuuden parasta antia on myös sen osallistujien innostus mikä kyllä tarttuu. Esillä on aivan loistavia luomuksia, kuvia, videoita, 3D tulosteita ja ties mitä. Paikalla järjestetään kilpailuja, joissa on kaksi tekijää vastakkain.  Muun muassa elokuvajulkisteen suunnittelua jossa kummallakin käytössä samat tiedostot ja 8 minuuttia aikaa. Tällaista ja paljon muuta. Suosittelen lämpimästi osallistumista tilaisuuteen.

Adobe MAX ei ole kurssi vaikka kyllä täällä ihan oppiakin on tarjolla. Parasta antia taitaa olla näkemys ja inspiraatio mitä syntyy kun laitetaan tuhansia saman alan tekijöitä yhteen, luodaan hyvä ilmapiiri ja olosuhteet ja asiantuntevat luennoitsijat vetämään ohjelmaa.

Tällaista tällä kertaa. Maanantaina on ollut pitkä päivä; nyt alkaa olla jo puoliyö täälläkin ja aika mennä nukkumaan. Huomenna on tiedossa aivan yhtä tiivis ohjelma.

Sunnuntai 5.10. Preconference ohjema

MAX alkaa virallisesti huomenna, maanantaina, mutta tänään on jo pidettu ennakko-ohjelmaa innokkaimmille. Meillä on ohjelmassa ollut Animaatiota webissä sekä Responsiivista webbiä ja mobiilin käyttökokemusta. Mielenkiintoisia, ajankohtaisa ja tärkeitä aiheita meille kaikille. Se sama jankkaaminen siitä, kuinka mobiililaitteiden käyttö webin sisällön lukemisessa on kasvussa ei vaan lopu. Ei lopu, sillä se on tosiasia ja se tulisi huomioida sekä suunnittelussa että toteutuksessa. Jokin aika sitten oli Smashing Magazinen sivulla juttua responsiivisen webin merkityksestä http://www.smashingmagazine.com/2014/07/22/responsive-web-design-should-not-be-your-only-mobile-strategy/  Responsive web ei ole vielä valmis tekniikka vaan kehittyy koko ajan ja niin tulee kehittää myös sivustoja.

Responsive Web & Mobile Experience

Kari istui päivän kuuntelemassa Paul Tranin ja Terry Ryanin esitystä aiheesta. Tekniikan osalta eivät kyenneet juurikaan opettamaan mitään uutta mutta enpä sitä täältä hakenutkaan. Tällaiset seminaarimatkat eivät ole niinkään opintomatkoja tekniikan suhteen vaan ennenkaikkea näkemyksellisen tiedon hankkimista. Päivän esitys vahvisti omia mielipiteitäni ja käsityksiäni siitä miten responsiivisia sivustoja suunnitellaan ja toteutetaan. Samalla pääsi näkemään CC sovellusten uusia versioita ja niihin lisättyjä ominaisuuksia. Niistä lisää myöhemmin kun versiot on julkaistu.

Tilaisuus oli mielenkiintoinen kooste käytettävistä tekniikoista. Paul ja Terry esittivät asian selkeästi mutta pitivät tilaisuuden myös mukavan rentona. Ainoa mikä häiritsi oli luentosalin lämpötila: jos ulkona onkin yli 30C helle niin luokassa aivan hel…sen kylmä. Prrkl.

Animaatiot ja interaktiivisuus webissä

Sampo vietti leppoisan sunnuntaipäivän interaktiivisten animaatioiden parissa. Aikajanan mukaanottaminen kuvalliseen viestintään tuo valtavasti tehoa ja mahdollisuuksia viestintään. Samalla täytyy muistaa, että animaatioita ei saa tehdä tyhjän tähden. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kun liikkuva kuva ilman tarkoitus… tai no, ehkä ääni… tai molemmat yhdessä. No, joka tapauksessa animaatioiden tekeminen on hauskaa ja mukaansa tempaavaa. Päivän antiin kuului myös katsaus pian julkaistaviin uusiin ominaisuuksiin, joista mielenkiintoisimat liittyvät työnkulkuun, sekä designerin ja devaajan yhteistyöhön. Vaikka tekninen puoli onkin lyhyillä kurseilla pintapuolista, niin tämä päivä antoi muutamia hyviä ideoita omiinkin töihin ja tuo pientä omaa lisäänsä Corellian kurssitarjontaankin – sen voin jo nyt varmasti luvata 😉

Oli muuten hiukkasen ärsyttävää kirjoittaa koodia jenkki-näppiksellä. Puolipisteet, hakasulut ja ihan entterikin meni joka toisella rivillä vikaan ja delete-nappi kävi kuumana.

PS. Tervetuloataulu alkaa täyttymään 🙂

Adobe MAX welcome board

Lauantai 4.10 – perillä ja hereillä

Matka ei ollut ollenkaan niin raskas kuin alkuun pelkäsin. Sai siinä tosin takapuoli kestää kun tuo istuminen ei ole mitenkään lempipuuhaa. Kaikki sujui kuitenkin hyvin. Jopa maahantulo amerikoihin kävi helposti ja nopeasti. Ainoa mikä kesti oli matkalaukkujen odottaminen hihnalta. Aikaerokaan ei pahemmin haitannut.

Majoituksen olimme ottaneet Hollywoodista, jossa olisi ainakin jotain katselemista iltaisin jos vaikka olisi hetki vapaata. Ekana iltana käytiin kävelemässä Hollywood Boulewardilla turistinähtävyyksiä katsomassa. Samat spidermanit ja Michael Jacksonit siellä näytti olevan kuin vuosi sitten. Käytiin myös kumartamassa idolien jalanjäljille (R2D2 ja C3PO).

R2D2 ja C3PO

Lauantaina lähdimme jo aamusta konferenssipaikalle ilmoittautumaan ja katselemaan paikkoja ennakkoon. Ei malta odottaa 🙂

Paikanpäällä näytti vielä suhteellisen hiljaiselta. Aulassakaan ei montaa ihmistä näkynyt mutta koko seminaarin henkilökunta näytti olevan paikalla. Sen verran ajoissa oltiin että ensimmäisenä ehdimme kirjoittamaan nimemme seinälle. Katsotaan miltä näyttää myöhemmin. Alla muutama kuva aamulta.

Kari Adobe Max konferenssissa

Sampo piirtää corellian logoa

Adobe MAX aula tyhjillään

Illalla sitten alkaakin verkostoituminen Adoben Community Program jäsenien illallisella. Huominen onkin sitten jo pitkälti täyttä asiaa. Karilla Responsive designiin liittyviä juttuja ja Sampolla animaatioita ja interaktiivisuutta webissä. Nyt täytyy lopetella raportointia. Shoppailut on tehty ja kohta lähdetään vielä rannalle. Lämmintä täällä on pitkälti yli 30C joten kai tuonne valtamereen täytyy sukeltaa. Raportoimme taas kun varsinainen asia alkaa.


 

Matkakertomus – Corellia matkaa Amerikkaan

Laukku on pakattu, Check in tehty ja passi tallessa. Aamulla on aikainen lähtö Ameriikan ihmemaahan, Los Angelesiin Adobe MAX seminaariin. Corelliasta matkaan lähtee Kari ja Sampo. Juha jouduttiin valitettavasti jättämään kotiin bisnestä pyörittämään. Mutta jonkunhan sekin täytyy tehdä.

Adobe MAX 2014

Adobe MAX on vuosittain järjestettävä luovien alojen seminaari, jossa käsitellään Adoben tuotteita, niiden uutuuksia, tulevia ominaisuuksia mutta myös alan trendejä ja tekniikoita. Oma seminaariohjelma on laadittu ja sessiot varattu. Suhteellisen tiukka aikataulu meillä molemmilla on; lauantai-iltana tavataan Adoben väkeä ja verkostoidutaan, sunnuntaina on täysi päivä käytännön treeniä alan kärkinimien ohjauksessa ja maanantaina alkaa varsinainen seminaari.

Raportoimme päivittäin seminaarin antia tähän blogiin. Seuraa tätä niin kuulet ajankohtaista tietoa seminaarin sisällöstä ja matkakuulumisiamme. Täydellisemmän raportin seminaarin annista annamme palattuamme takaisin. Mutta nyt lähtee Kari kohta nukkumaan, aamulla on aikainen herätys.