+358 40 7070202
Search

Corellia 10 vuotta!

On syyskuun ensimmäinen päivä 2013. Kävelemme kollega Kari Selovuon kanssa kohti Vilhonkatua Helsingin keskustassa matkalla uuteen työelämään. Työvelvoite edellisellä pitkäaikaisella työnantajalla on loppunut edellisenä päivänä, ja edessä oli uusi tyhjä taulu. Corellialla oli voimassa oleva y-tunnus ja yritystoiminta voi alkaa. Matkalle kohti uusia toimitiloja osui harrastekauppa ja päätimme astua sisään, vaikka aika paljon oleellisempaa puuhaakin olisi toki voinut olla firman ekana päivänä. Hyllyllä silmiin osui pieni Star Wars universumin kloonisoturi, jonka päätimme ostaa maskotiksi uudelle yritykselle. Taustatietona kannattaa mainita että “Corellia”-nimi on napattu ko. Elokuvasaagasta, Corellia on esim. Han Solon ja Millenium Falcon aluksen kotiplaneetta!

http://www.jedipedia.fi/wiki/Corellia

Tämä maskotti oli ensimmäinen rivi Corellian kirjanpidossa ja on edelleen arvoisellaan paikalla toimitiloissamme! Matkan varrella samasta syystä on Tähtien Sota esineistöä ilmestynyt sitten toimistolle enemmänkin.

Mitään erityistä syytä nimivalintaan ei ollut, alun perin halusimme selkeästi suomenkielisen nimen, mutta hyvien ehdokkaiden domain tunnukset olivat jo varattuja. 

Sinnikäs kloonisoturimme!

Vaihe 1.

Yksi Corellian perustajista oli Onsight Helsinki Oy ja veljekset Antti ja Jussi Roine. Heillä oli mainiot koulutustilat Vilhonkadulla, joista sisustimme yhden Corellialle. Siitä se homma sitten lähti. Aika pian kävi ilmi että perustajilla oli kyllä intoa ja yritystä yllin kyllin, mutta optimismia oli hiukan liikaakin. Alku oli aika hankalaa, mutta jouluun mennessä olimme jo saaneet kurssitoimintaan tiettyä säännöllisyyttä! Yhteistyökumppaneiksi olimme saaneet esim. Tita Jänkälän  ja Otso Pakarisen videoaiheiden koulutuksia pitämään ja alkoi näyttää siltä, että kyllä tästä vielä firma tulee! Seuraavan vuonna joukkoon liittyi myös Sampo kolmanneksi muskettisoturiksi. Koko liikeidean ydin oli  perustaa yritys kokeneiden kouluttajien työn kehykseksi, aggressiiviset kasvutavoitteet eivät olleet päällimmäisenä mielessä.  Yleisesti ottaen Corellia perustettiin markkinointi-, julkaisu-, ja viestintätyötä tekevien koulutus-, konsultointi ja yleisesti avunantoyritykseksi.

iMacceja odottamassa asennusta Vilhonkadun luokkaan.

Alusta saakka oli selvää että Adobe-koulutukset ovat Corellian kovaa ydintä, joten olemme olleet lähes alusta saakka Adoben virallinen koulutuskeskus, suurimman osan aikaa ainoa sellainen. Siitä olemme olleet aina hiukan jopa polleitakin! Ensimmäisten vuosien muita koulutusteemoja ovat olleet erilaiset webbiin liittyvät tekniikat ja WordPress, digijulkaiseminen, Video- ja valokuvaus, videoeditointi ja animaatio, digimarkkinointi ja analytiikka, 3D-mallinnus, UX suunnittelu sekä saavutettavuus. Erittäin tärkeä virstanpylväs Corellialle oli kun Mari Häkkinen tuli tiimiin huolehtimaan asiakaspalvelusta, ja samalla aika paljon kaikesta muustakin! 

Muutto Vuorikadulle

Corellian perustiimiä Vuorikadulle muuton jälkeen. Kari, Mari Juha ja Sampo. Kuva: Riitta Supperi

Homman kasvaessa saimme lisää luokkatilaa Onsightilta, mutta Onsightin yhdistyessä Sulavaan, oli ilmeistä että Corellian kannattaa muuttaa omilleen. Omien toimitilojen vuokraaminen kulman takaa Vuorikadulta oli iso harppaus, ja samalla myös riski. Saimme 4 omaa luokkatilaa koulutuskäyttöön tammikuussa 2019. Tilat ovat palvelleet mainiosti ja ovat aika lailla optimin kokoiset. Pandemian aikana tilavuokrat olivat sitten jo omanlaisensa haaste ja homma oli aika vaakalaudallakin ajoittain. Pandemia toisaalta pakotti Corellian satsaamaan etäkoulutuksiin, jotka ovat tällä hetkellä aivan oleellinen osa toimintaamme. Pandemian aikana myös saavutettavuus koulutukset ja konsultoinnit olivat erittäin ajankohtaisia ja niitä gurumme  Kari ja Sampo tekivät erittäin paljon. Jotain hyvää siitäkin hässäkästä siis jäi!

Kouluttajan näkymä etäkoulutusstudiossamme keväällä 2020
Yksi perinteisistä ”ATK-luokistamme”. Etäkoulukset eivät ole syrjäyttäneet perinteistä luokkakoulutusta. Päinvastoin, poikkeusaikojen jälkeen ihmiset tykkäävät tulla opiskelemaan lajitoverien pariin paikan päälle.

Uusia tuulia

Pandemian aikaan alkoi näyttää ilmeiseltä, että alkuperäinen Corellia on hiukan liian pieni maailman tuulien tuiverruksessa. Koska omistajina oli jo Microsoft koulutuskentässä meritoituneita henkilöitä, oli ICT-ammattilaisten koulutuksiin laajentaminen 2021 tammikuussa looginen jatkumo. Mukaan tuli uusia kouluttajia kuten Heidi Enho  ja Arto Roth ja toimitusjohtajuuden otti haltuun Antti. Tomi Niemelä kouliintuneena myyntitykkinä otti myynnin hoitaakseen. Homma lähti sillä rintamalla käyntiin yllättävän hyvin ja jatkuu edelleen mainiosti! ICT- koulutuspuolella aiheet käsittelevät tietoturvaa, työasemahllintaa, MS 365 ylläpitoa, Projectia, Dynamicsia, Power BI:tä ylipäätään kokonaan erilaisia asioita joihin alkuperäisillä muskettisotureilla ei ole osaamista, onneksi asianosaisilla guruilla todellakin on! Näillä jatketaan sitten toistaiseksi. Toisaalta talouden ja teknologian kehityksen nopeat liikkeet vaativat jatkuvaa hereillä oloa ja näkemyksen ja tarjonnan päivittämistä!

”I see tech people”. Kuvassa Windows ja Azure gurumme Arto konffaa Corellian luokkaympäristöä.

Corelliaa numeroina

Viimeisen kahdeksan vuoden aikana Corellia on lähettänyt 4665 laskua asiakkaille. Yhteensä meillä on ollut 1800 eri asiakasta, yrityksiä, organisaatioita, kuntia ja kaupunkeja. Yksityisiä henkilöitä on ollut vuosien varrella vain muutamia, mutta heitäkin siis on. Tuosta puuttuu pari ensimmäistä vuotta,  joten voidaan päätellä että laskutustapahtumien määrä ylittää 5000 ja asiakasorganisaatioitakin on varmuudella yli 2000, ei huono!

Kiitokset!

Matkan varrella on mukana ollut useita kymmeniä henkilöitä omalla panoksellaan auttamassa ja tekemässä  työtä sekä Corellian ja asiakkaidemme eteen. Kaikkia voi olla mahdoton tässä yhteydessä muistaa mutta kiitokset ainakin  nykyisten työntekijöiden lisäksi: Antti Iiskola, Elina Heino, Heidi Hentula, Peter Forsgård, Antti Karppinen, Tommi Luhtanen, Sami Laiho, Tita Jänkälä, Otso Pakarinen, Markku Hyttinen, Petri Mertanen, Kim Pihlström, Juha Huttunen, Antti Kujamäki, Tuuli Sundman, Markus Paajala, Ilkka Suvanto, Mia Huhtamäki, Nora Suominen, Riitta Supperi, Milla Häkkinen, näin ulkomuistista. Ja erityiskiitokset tietysti kaikille asiakkaillemme joita on yllättävän paljon!

Juha ja Antti