Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

 

Search

JavaScript, React.js ja WordPress

JavaScript on käytössä erittäin laajalti verkkosivuilla ja verkkopalveluiden tuottamisessa. Todennäköisesti käytät JavaScriptilla tehtyjä palveluita enemmän kuin uskotkaan. Esimerkkejä React.js JavaScripti-kirjastoa käyttävistä palveluista ovat mm. Airbnb, BBC, Bitbucket, Disqus, Dropbox, Ebay, Facebook, Netflix, PayPal, Pinterest, Uber, Verkkokauppa.com, … Lista jatkuu ja jatkuu. JavaScript on täällä ja pysyy pitkään.

Gutenberg editori on JavaScriptia

WordPressin uusi sisältöeditori, Gutenberg, perustuu lohkoihin, joilla sisältöä tuotetaan. Gutenbergiä käytettäessä jokainen otsikko on oma lohkonsa, jokainen tekstikappale on oma lohkonsa jne. Gutenbergin mukana tulee joukko valmiita ”ydin-lohkoja, core-blocks”. Jos käytät Gutenbergiä sisällön tuottamiseen, käytät näitä tai WordPress lisäosien (plugin) tarjoamia lohkoja.

React JavaScript -kirjasto

React.js on Facebookin kehittämä JavaScript -käyttöliittymäkirjasto. Rankasti yksinkertaistaen Reactin toimintaa voisi kuvailla seuraavasti: Reactin avulla on helppo tehdä uudelleenkäytettäviä käyttöliittymän komponentteja ja päivittää sivun sisältöä ohjelmallisesti ilman, että sivua tarvitsee ladata uudelleen. React toteuttaa oman virtuaalisen DOM:n jonka kanssa sovellus kommunikoi ja joka automaattisesti päivittää sivun datan muuttuessa.

React ja Gutenberg

Gutenberg on toteutettu Reactilla! Lohkot ovat perusta, joilla Gutengerg tuottaa sisällön ja Reactin perusta ovat komponentit, joilla React-sovellukset toteutetaan. Gutenbergin lohkot ovat JavaSctipt / React -koodia ja komponentteja, joten WordPress kehittäjien työ on enenevässä määrin JavaScript ohjelmintia.

React ja WordPress

Ei Reactin käyttö WordPressin yhteydessä rajoitu yksistään Gutenberg -lohkojen kehittämiseen vaan koko WordPress kehityssuuntaan. JavaScript ja React tulevat olemaan merkittävässä roolissa kaikessa WordPress kehityksessä. Lisäksi React tarjoaa tavan toteuttaa käyttöliittymiä, mobiilisovelluksia, kauppapaikkoja, joiden koko käyttöliittymä on rakennettu Reactilla mutta palvelun datan back-endistä vastaa WordPress.

Toteutukset, joissa backend datan tarjoaa WordPress REST API -ohjelmointirajapinta syöttäen dataa React käyttöliittymäsovellukselle, tulevat yleistymään ja korvaavat perinteisiä verkkosivuratkaisuja. Esimerkkinä tällaisesta vast’ikään uusittu Tekniikan Maailman verkkosivuston uudistus, jossa käyttöliittymä on React ja REST API toteutuksella ”headless” WordPress backend.

JavaScript ja React on tulevaisuutta, johon kannattaa panostaa!

Ei tarvitse olla kovin hätäinen päätelmissään, kun jo huomaa, että JavaScript ja React osaamiselle on kysyntää. Aiempien WordPress ja PHP -koodarien työpaikkailmoitusten tilalla nyt haetaan WordPress ja JavaScript -koodareita.

Reac.js ja Redux kurssit

Voimme iloksemme Corelliassa ilmoittaa, että olemme saaneet koulutustarjontaamme myös erinomaisen React.js ja Redux -koulutuksen ja sitä pitämään tiimiimme vahvistukseksi kovan luokan ammattilaisen Jukka Tupamäen Tampereelta. Tutustu React.js ja Redux koulutuksen sisältöön ja ilmoittaudu mukaan.