Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

 

Search

Missäs sitä ollaan oltu – Google tietää!

Missäs sitä ollaan oltu. En muista mutta Google tietää ja näyttää muistavan. Mitä dataa sinusta kerätään eri palveluntarjoajien toimesta? En osaa vastata mutta varmaan monenlaista. Bonuskorteista paljastuu jonain päivänä jotain minkä kaikki ovat ”osanneet ennustaa” mutta silti se tulee yllätyksenä. Näin Helsingin keskustassa työskentelevänä käyn päivittäin syömässä jossain keskustan ravintolassa, joten ”eskortin” käyttäjänä joku kaupparyhmä tietää mitä syön. Ja google tietää missä liikun, milloin ja paljonko käytän aikaani töissä, kotona tai muualla. Etkö usko, lue lisää…

Goole Mapsilla on historia

Kirjaudu Googletililläsi (gmail-osoitteesi) selaimeen ja mene osoitteeseen https://maps.google.com/locationhistory/b/0 ja tutustu omaan historiaasi. Palvelussa näet maksimissaan 30 päivän liikkumisesi kerralla mutta voit valita ajakohdan mitä tarkastelet. Googlen mukaan olen matkustanut noin 56 000km.

Matka kuuhun

 

Miten luotettavia tiedot ovat?

Tarkastelin omaa matkahistoriaani Googlen kartan mukaan mutta jotain outoa siinä oli. Esimerkiksi tämän blogikirjoituksen kuvan mukaan olen käynyt viime toukokuussa mm. Floridassa, New Yorkissa, Philadephiassa ja Bellevuessa. En muuten ole käynyt! Ihan vaan tiedoksi sekä Googlelle että NSA:lle.

Los Angelesissa kävin ja Lontoon kautta kuljin (toisin kuin tuon kartan mukaan suoraan Helsingistä Losiin. Tarkastelin myös muita kuukausia ja niiden mukaan olen kulkenut aika oudoissa paikoissa mm. itäisellä Uudellamaalla. En vaan muista, onkohan vika minussa vai systeemissä? Sen kartta tiesi, että olen käynyt äidin luona Turussa ja jopa senkin, että olen ajanut vanhaa ykköstietä (kun se uusi motari on niin tylsä).

Porkkalan uintireissut näytti suuntautuneen kauemmas Suomenlahdelle kuin oikeasti uin mutta ei se mitään. Joku voi pitää minua parempana uimarina kuin olen 🙂

Jos joku päättää käyttää näitä tietoja johonkin, niin mikä merkistys on sillä, että tiedot eivät pidä paikkaansa. Kumpi on luotettavampi – minä vai Google?

Syytän vakoilustani Androidia

Historiani katkeaa elokuuhun – Miksi? Taidan tietää syyn. Elokuussa luovuin käyttämästäni Android puhelimesta. Elokuun jälkeen Googlella ei sitten enää ollutkaan tietoa menemisistäni. Eli näyttää siltä, että käyttämäni Android on se syyllinen – senkin pieni vihreä vakoileva robotti! Täytyy todeta, että Kari ei tykkää. Meidän perheessä on toki sallittua, että isoveli valvoo mutta minä olenkin esikoinen.

Maalailematta tästä sen suurempia uhkakuvia, muistuttaisin kaikkia jälleen kerran siitä, että teet melkein mitä tahansa, niin johonkin jää jälki.

Olen harkinnut uuden Androidin ostamista. Harkitsen edelleen (ja hartaasti). Tosiasia on se, että nyt liikkumiseni tietää omppupuhelimen valmistaja, Nokia ja Microsoft sekä tietenkin NSA ja Säpo. Ehkä Sonera ja S-ryhmä, K-kauppiaat ja se naapuri, joka kurkkii oven raosta kuka rapussa kulkee. Voin siis tuntea oloni turvalliseksi. Yksineläjänä luulin, ettei ketään kiinnosta missä liikun mutta ehkä se kuitenkin kiinnostaa…

Tunnustan tyhmyyteni, en tiennyt Android kännykkäni taltioivan näitä tietoja. Pitäisi tietenkin tietää ja lukea ne käyttöehdot, sopimukset ym. mutta… Näin on päässyt käymään. Käy kokeilemassa mitä Google tietää sinun liikkumisestasi. Minun historiassani oli myös selviä virheitä. Miten sinulla?