+358 40 7070202
Search

Photoshopin Warp-komennon uudet kikat ja konstit

Warp – Cylinder

Taannoin koulutukseen valmistautuessani eteeni tuli päivityksien myötä tullut uusi näppärä ominaisuus Photoshopin Warp-komennossa, joka oli jäänyt kaiken keskellä itseltäni huomaamatta. Hyvin tavallinen tarvehan voi olla esim. etiketin tai vastaavan asettaminen sylinterin muotoon esim. juomatölkkiin, viinipulloon tai vaikkapa lääkepurkkiin. Nyt siihen on valittavissa uusi näppärä Warp-komennon toimintotyyppi, Cylinder. Esimerkissä on tuotu etikettigrafiikka viinipullon päälle, tarkoituksena tehdä simppeli ”mock up”. Grafiikka pitää tuomisen jälkeen muuttaa vektorista rasterimuotoon (mikä on sinällään kummallinen muinaisjäänne Photarissa) että Warp-komennot ylipäätään ovat käytettävissä. Edit-Transform-Warp-komennon asetuspalkissa voit valita erilaisia toimintotyyppejä, alimmaisena avautuvassa pudotusvalikossa on valittavissa ”Cylinder”-tyyppi. Munnettava taso muuttu heti sylinterimäiseen muotoon ja simppeleillä muuntokahvoilla on helppo hiirellä muokata muoto halutuksi.

Sylinterin muotoon muunnettu taso on helppo viimeistellä halutuksi muuntokahvoista
Taso muunnettuna pullon muotoa vastaavaksi

Ankkuripisteiden muunto Warp-komennossa

Warp-komennon perustoimintaan on ujutettu pieni mutta merkittävä lisämahdollisuus. Komennossa käytettävien ankkuripisteiden (Anchor point) toimintaa voi nyt ohjata tarkemmin. Kun ankkuripiste aktivoidaan siihen ilmestyy muunnoskahvat, joiden avulla tasoa muokataan. Aiemmin kun kahvaa käännettiin, se vaikutti symmetrisesti myös pisteen toiselle puolelle. Nyt pisteen voi konvertoida siten, että muunnos tapahtuu vain sille puolelle minkä kahvaa käännetään. Muuntaminen tapahtuu joko napsauttamalla ankkuripistettä alt/option näppäin pohjassa tai aktiivisen ankkuripisteen pikavalikosta (hiiren oikea painike) valitsemalla komento Convert Anchor point.

Perinteinen toimintatapa, kahvan kääntäminen vääristää tasoa ankkuripisteen molemmin puolin
Uusi vaihtoehtoinen toimintatapa, kahvan kääntäminen vääristää tasoa vain toiselta puolelta

Vaikka tämä uudistus näin kirjoitettuna tuntuu pieneltä, voi siitä olla paljonkin hyötyä kun vaikkapa haluamme vääristää tasoa alla olevan muodon tai pinnan mukaiseksi.