+358 40 7070202
Search

Seitsemän päivää kurssikuurilla

 

Omia lääkkeitä syömään

Olen toiminut työssäni IT-koulutusten, HR- ja johtamisen kehittämisen valmennusten parissa ja nähnyt lukuisia kertoja koulutusten/valmennusten hyödyn kurssiosallistujien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella sekä saaduista kurssipalautteista. Hyvin usein esille nousee mm. tällaista: ”Vihdoin pääsin tähän koulutukseen” tai ”Tämä oli todella tarpeellinen nykyisessä tehtävässäni” jne. Itselleni olikin täysin selvää, kun aloitin vähän reilu neljä kuukautta sitten Corelliassa, että käyn myös omia kurssejamme. Kyllä näitä on tasaiseen tahtiin menestyksekkäästi käytykin ja omien lääkkeiden syönti on jatkunut kurssilta opittujen asioiden hyöydyntämisessä, myös tämän kirjoituksen luomistyön osalta (WordPress, Photoshop sekä HTML ja CSS).

Kurssikuurilla

Reilun neljän kuukauden aikana olen ollut säännöllisellä koulutuskuurilla, joka on kestänyt tähän mennessä yhteensä seitsemän (7) päivää. Aloitin huhtikuussa varovaisesti InDesignilla, tutustuen taitto-ohjelman saloihin. Olin kurssin jälkeen todella innoissani päästessäni hyödyntämään oppimaani. Tästä olikin luonteva siirtyminen Photoshopin pariin, kuvankäsittelyn maailma aukesi täysin uudella tavalla ja lähdinkin kurssilta useamman ahaa-elämyksen saattelemana. Nälkä sen kun kasvoi, tuli tarve WordPressiin sisällöntuottajan näkökulmasta ja tämän jälkeen maailma ei ole minulle näyttäytynyt enää entisellään.  Kun on riittävästi tehnyt asioita vastoin tietoaan ja hieman turhautunutkin, niin kurssilla viimeistään on valaistumista tapahtunut. Joku kertoo sekä näyttää sinulle miten teet asiat fiksusti ja oikein. Kurssin jälkeen asiat ovatkin olleet aina lähinnä tekemistä vaille valmiita. Verkkosivustomme sisältöjen päivittäminen johdatti minut viime viikolla pidettyyn HTML ja CSS -koulutukseen. Nyt ymmärränkin verkkosivustojemme rakennetta ja kokonaistaustaa entistä paremmin. Kursseille osallistuminen on erityisesti hyödyttänyt minua päivittäisessä asiakastyössä, sillä teiltä asiakkailta tulee meille paljon erilaisia tiedusteluja. Kiitos niistä!

Koulutuksessa olessa arvostan kouluttajan selkeyttä sekä johdonmukaisuutta. Selkeys ja johdonmukaisuus on palkittu omalla kohdallani yleensä näin; olen pystynyt omaksumaan asioita helposti lyhyessäkin ajassa, oppinut mm. miten ja mihin eri asioiden tekeminen tai tekemättömyys vaikuttaa ja minulle on asia toistettu, jos jostain syystä en pysynyt kyydissä. Lisäksi olen oppinut joka kurssilla jotain, josta en vielä edellisenä päivänä tiennyt mitään. Hyvin laaditut harjoitukset ovat olleet oppimisen tukena ja siksi koen myös, että olen saanut turvallisessa ympäristössä tehdä virheitä ja oppia myös niistä.

Oppia ikä kaikki

Parasta antia koulutuksissa on aina itse oppiminen, se prosessi mitä päässäni tapahtuu, kun sinne tulee uutta asiaa tasaisesti, ja kun pian huomaan tekeväni asioita oikein ja tämä taas innostaa eteen päin. Eli oppia ikä kaikki; oppiminenhan ei ole iästä kiinni, vaan halusta oppia. Kursseillamme käydään aina alkuun lyhyt esittelykierros, jossa tulee esille minkä takia kukin on kurssille tullut ja mikä on tärkeintä, kun palaamme takaisin tehtäviemme pariin. Monta kertaa meillä osallistujilla on ollut hyvinkin samanlaisia tarpeita ja tavoitteita, toisinaan joku on tarvinnut osaamista johonkin yksittäiseen tarpeeseen, missä kuitenkin kokonaisuuden ymmärtäminen on tärkeää.

Ehdotonta bonusta kursseilla on ollut se, että olen saanut oppia yhdessä muiden kanssa. Meitä kaikkia on yhdistänyt tasan sama asia, haluamme oppia jotain lisää tai jotain täysin uutta. Käydessäni omilla kursseilla olen saanut samalla tutustua paremmin erilaisista ja mielenkiintoisista organisaatioista sekä tehtävistä tulleisiin asiakkaisiimme. Asiakkailta kurssin päättyessä saatu välitön palaute on toiminut erinomaisena mittarina siinä, että kouluttautuminen on usein todella tarpeen. Palaute on yleensä: ”Tämä oli tosi hyödyllinen” – tästä olen ollut joka kerta täysin samaa mieltä.

Olemme varmasti kaikki opetelleet asioita kantapään kautta, mikä ei ole lainkaan aina huono asia, välillä on kuitenkin hyvä katsoa olisiko koulutus paikallaan. Parhaimmillaan työntekijän osaamisen kehittäminen on hyvin ennalta suunniteltua esim. kehityskeskustelujen pohjalta, mutta joskus tarve voi tulla yllättäen mm. kollegan lähdön tai omien työtehtävien vaihtumisen takia. Mikä syy sitten ikinä onkaan, toivon että jokaisessa organisaatiossa on työntekijöille laadittu toimivat koulutussuunnitelmat. Tässä kohtaa onkin luontavaa muistuttaa, että yrityksillä on oikeus koulutusvähennykseen, joka voi olla enimmillään kolme (3) päivää per työntekijä per kalenterivuosi.

Tyytyväisen työntekijän loppusanat

Tunnen tällä hetkellä mukavaa paloa työtäni kohtaan, jolloin luontainen uteliaisuuteni pysyy sopivasti hereillä. Uteliaisuus taas ylläpitää sopivasti rohkeutta ja sen turvin uskallan myös kokeilla sekä erehtyä, joten oppimista tapahtuu joka päivä. Kirjoittaessani tätä tajuan myös kuinka etuoikeutettu olen; minulla on loistavan työn ja työkavereiden lisäksi esimerkillä johtava työnantaja. Meillä kannustetaan oman työn ja itsensä kehittämiseen sekä kursseilla käymiseen silloin, kun itselleni parhaiten sopii. Lisäksi saan tehdä töitä erilaisten asiakkaiden sekä mahtavan asiantuntijatiimin kanssa päivittäin. Tiimin innoittamana tämäkin kirjoitus sai alkunsa, kiitos Juha, Kari ja Sampo!

Omien lääkkeiden syönti jatkuu – edessä on vielä paljon uutta opittavaa ja takana käytyjä koulutuksia, joiden oppeja pureskella!

 


Mari Häkkinen, asiakaspalvelu- ja viestintävastaava
Corellia Helsinki Oy

 

Lisätietoja koulutusvähennyksestä Vero.fi:stä.