Tehosta InDesign-tuotantoa Easy Catalog -lisäosalla

Nopeatempoisessa suunnittelun ja julkaisun maailmassa tehokkuus on avainasemassa. Suunnittelijat kohtaavat usein haasteen luodessaan hinnastoja, esitteitä ja tuoteluetteloita, jotka vaativat tarkkaa huomiota yksityiskohdille ja silmää esteettisyydelle. Oman kokemukseni perusteella uskallan suositella näiden töiden automatisointiin Easy Catalog -lisäosaa Adobe InDesignille.

Mikä on Easy Catalog?

Easy Catalog on brittiläisen 65bit Softwaren tehokas InDesign-lisäosa, jonka tarkoituksena on yksinkertaistaa erilaisten luetteloiden, hintaluetteloiden, hakemistojen ja muiden vastaavien luomis- ja hallintaprosesseja. Lähtökohtana on siis, että sinulla on tarve tuottaa tietokannassa olevasta datasta (esim. Excel)  nopeasti erilaisia julkaisuja. Oman kokemukseni mukaan tuhansien tiedon palasten sijoittaminen manuaalisesti julkaisuun on erittäin hidasta ja ennen kaikkea virhealtista. Easy Catalogin kaltaiset tuotantoa tehostavat työkalut maksavat itsensä todella nopeasti takaisin ja vielä tärkeämpää on, että tekijän hermotkin säästyvät aikalailla.

Tärkeimmät ominaisuudet:

Tiedon integrointi: Yksi Easy Catalogin huomattavimmista ominaisuuksista on sen kyky integroitua saumattomasti tietolähteisiin, kuten taulukkolaskentoihin, tietokantoihin ja XML-tiedostoihin. Tämä tarkoittaa, että voit tuoda tuotetiedot, hinnat ja muun tiedon suoraan InDesign-dokumentteihisi. Ei enää manuaalista tietojen syöttämistä tai kopioimista!

Dynaaminen päivittäminen: Luettelot vaativat usein säännöllisiä päivityksiä, erityisesti muuttuvilla aloilla. Easy Catalog helpottaa tätä prosessia mahdollistamalla tietolähteidesi linkittämisen. Kun tietosi muuttuvat, luettelosi päivittyy automaattisesti, säästäen arvokasta aikaa ja vähentäen virheiden riskiä.

Mukautettavat asettelumallit: Voit luoda joukon mukautettavia asettelumalleja, joihin voit yhdistää datan tagien avulla. Data on helppo yhdistää asettelumallien kanssa ja saat nopeasti luotua useitakin variaatioita tuotetiedostasi. Voit valita erilaisista tyyleistä ja asetteluista, varmistaen, että luettelosi vastaa brändisi identiteettiä. Saat siis yhdellä komennolla liitettyä tekstit, kuvat ja hyperlinkit valituille paikoilleen.

Automatisointi: Easy Catalog mahdollistaa toistuvien tehtävien, kuten sivutuksen, kohteiden numeroinnin ja muotoilun automatisoinnin. Tämä nopeuttaa suunnitteluprosessiasi ja varmistaa yhtenäisyyden dokumenttisi läpi. Huom! osa edistyneemmistä automatisoinneista vaatii erillisten lisäosien hankkimista. Yksi näistä on Pagination Module.

Massamuokkaus: Toisinaan täytyy tehdä suuriakin muutoksia luetteloissa sen luomisen jälkeen? Easy Catalogin massamuokkausominaisuudet mahdollistavat muutosten soveltamisen useisiin kohteisiin samanaikaisesti. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun käsittelet laajaa tuotevalikoimaa.

Interaktiiviset elementit: Luo interaktiivisia luetteloita klikattavilla linkeillä, työkaluvihjeillä ja navigointielementeillä. Tämä on täydellinen digitaalisille luetteloille tai verkkoesitteille.

Hyödyt

  • Tehokkuus: Easy Catalog vähentää merkittävästi aikaa ja vaivaa, joka vaaditaan luetteloiden luomiseen ja päivittämiseen. Tämä on valtava etu yrityksille, joilla on suuri tuotevalikoima tai joilla on säännöllisiä luettelon muutoksia.
  • Tarkkuus: Automatisoimalla tietojen integrointi ja päivitykset Easy Catalog minimoi manuaalisten virheiden riskin, jotka voivat syntyä tiedon syöttämisestä käsin.
  • Monipuolisuus: Olipa kyse painetuista luetteloista tai digitaalisista esitteistä, Easy Catalog sopeutuu tarpeisiisi, mikä tekee siitä monipuolisen työkalun suunnittelijoille. Voit käyttää ohjelmaa satojen sivujen katalogeista – yksittäisten somemainosten tai myymälän hintatietojen tuottamiseen.
  • Erinomainen tuki: Easy Catalogia valmistava 65Bit Software  tarjoaa erinomaista asiakastukea, mukaan lukien kattava dokumentaatio ja reagoiva apu, jos kohtaat ongelmia. Meiltä Corelliasta voit myös kysyä koulutusta tai konsultointia Easy Catalogin käyttöön liittyen. Koulutuksemme on aina asiakaskohtaisesti räätälöityä. Kysy siis rohkeasti lisää: myynti@corellia.fi.

Miinukset

  • Oppimiskäyrä: Vaikka Easy Catalog on käyttäjäystävällinen ja perusteiltaan helppo oppia, sen kaikkien edistyneempien ominaisuuksien oppimiseen saattaa mennä aikaa. Tosin useimmille riittää ihan ne perustoiminnot.
  • Lisäosat: Onko tämä hyvä vai huono – siis hyvä, että lisäosia on (ja hyviä ovatkin), mutta hankinnan hinnan saa aika korkeaksi, jos ostaa koko setin. Kannattaa siis huolella harkita, mitä todella tarvitsee. Kannattaa myöskin huomata. että useimmat lisäosat ovat mukana 30 päivän kokeiluversiossa. Helposti syntyy mielikuva, että  ne kuuluvat peruspakettiin.
  • Hinta: Lisäosan hinta (1199 €) voi olla hieman korkea pienille yrityksille tai freelancereille, mutta säästetty aika ja varmuus maksaa investoinnin nopeasti takaisin. Kannattaa huomioida myös, että ohjelman isot versiopäivitykset ovat myös maksullisia ja ne seuraavat InDesignin versiopäivityksiä. Päivityksen hinta on tällä hetkellä pyöreästi 240 €, eli jos päivittää aina samassa tahdissa InDesignin kanssa, niin sen verran kannattaa budjetoida käytännössä ohjelman vuosimaksuksi.

Johtopäätös

Suunnittelun maailmassa aika on rahaa, ja Easy Catalog Adobe InDesignille on avain tekijä ajan säästämisen ja tehokkuuden suhteen. Sen kyky integroitua tietolähteisiin, automatisoida päivitykset ja tarjota mukautettavia malleja tekevät siitä välttämättömän työkalun suunnittelijoille, jotka työskentelevät säännöllisesti luetteloiden ja tuoteluetteloiden parissa. Vaikka hankintahinta saattaa arveluttaa, niin investointi on ehdottomasti sen arvoinen, etenkin yrityksille, jotka luottavat ajan tasalla oleviin, visuaalisesti houkutteleviin luetteloihin tuotteidensa esittelemiseksi. Tee InDesign-työnkulustasi sujuvampi ja tehokkaampi Easy Catalogin avulla – tuottavuutesi ja hermosi kiittää sinua.

Sampo on kokenut graafinen suunnittelija ja monipuolinen kouluttaja. Asiakkaat arvostavat Sampon ihmisläheistä kouluttamista ja terävää ongelmanratkaisukykyä. Corellian lisäksi Sampo toimii tuntiopettajana Aalto yliopistossa (Visuaalisen viestinnän muotoilun koulutusohjelma)