Tekoäly ja InDesign

Kirjoitin  Print&Media-lehden vinkkipalstalle taannoin artikkelin InDesigniin hiipineistä tekoälyä hyödyntävistä toiminnoista. Nämä eivät sinällään ole maailmoja mullistavia, mutta kannattaa niihin kuitenkin tutustua,. Erityisesti artikkelissa kuvaamani tekstinkierrätyksen aiheentunnistus on vallan käyttökelpoinen useissa tapauksissa.  Artikkeli on julkaistu myös Print&median  blogissa ja on kokonaisuudessan luettavissa siellä.

Adoben tekoäly on vaivihkaa tullut mukaan myös InDesigniin.

Tekoäly on yksi aikamme ilmiöistä ja muotisanoista. Kuvankäsittelyssä on ollut jo aiheesta pidempään esimerkkejä, mutta vaivihkaa perinteisenä pidettyyn InDesigniin on ujutettu pari ominaisuutta, joilla taitto-ohjelmassakin hyödynnetään hahmontunnistusta ja Adoben Sensei-tekoälymoottoria… Lue artikkeli kokonaisuudessaan Print&median blogissa.

 

Juha on jo 15 vuoden ajan päätoimekseen kouluttanut ihmisiä Photoshopin, InDesignin ja Illustratorin saloihin. Entisenä valokuvaajana (mm. Image Kustannus) Juhalla on myös kaytännön työkokemusta. Asiantuntijana Juha painottaa ratkaisukeskeisyyttä ja käytännönläheisyyttä. Konsultaatio tai koulutus voi olla onnistunut vain jos sillä on tavoitteet konkretiassa.