Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

Järjestämme 26.9. suositun Saminarium -tietoturvaseminaarin, ilmoittaudu kesäkuussa ja saat seminaarista early bird -ilmoittautujan edun!

Search

Vinkki: Typografia webissä

Selaimet ovat jo hyvän aikaa osanneet hyödyntää verkosta ladattavia kirjasimia, joten enää ei verkkosivujen suunnittelussa tarvitse tyytyä pelkästään ns. ”websafe” kirjasimiin. Webbifontteja voi ja kannattaa käyttää. Typografia on tärkeä osa designia.

Mistä web-fontteja

Adobe CC käyttäjille on tarjolla sopimukseen kuuluva Typekit palvelu, joka sisältää erittäin laajan joukon korkealaatuisia kirjasimia. Typekit tarjontaan voi tutustua osoitteessa https://typekit.com/ Typekit toimii siten että palvelussa valitaan halutut kirjasimet ja kerrotaan millä sivustolla ja missä elementeissä mitäkin kirjasinta käytetään. Typekitistä saatava pieni skripti lisätään sivun alkuun, joka lataa kirjasimet selaimeen. Helppoa!

CC tuotteiden käyttäjille on tietenkin vielä käytössä ns. Edge Web fontit, jotka saa käyttöönsä suoraan editorista vaikkapa Edge Animatessa.

Google tarjoaa omia web-fonttejaan osoitteesta http://www.google.com/fonts Sivulla voi valita haluamansa kirjasimen. Omalle sivulle se saadaan helposti kopioimalla googlen sivulta linkki tarvittavaan CSS tiedostoon. Tämä lisätään oman verkkosivun alkuun <head> osioon ja tarvittavan kirjasimen nimen omaan tyylitiedostoon.

Muitakin fonttipalveluita on, kuten http://www.fontsquirrel.com/ . Tutustu kirjasintarjontaan ja tee sivustostasi tyylikäs.

Kerning Game

Nyt kun sivusto on typografisesti kunnossa on aika todelliselle vinkille. Ota hetki rennosti ja opettele vieläkin täydellisemmäksi pelaamalla kerning game peliä. Pelin löydät osoitteesta http://type.method.ac/

Kerning game

Tilaa uutiskirje, saat vinkkejä myös joulun jälkeen:

[contact-form-7 id=”924″ title=”Uutiskirje”]