+358 40 7070202
Search

Walkers-Norpan ajoneuvoteipit

Corellia toteutti uuden Walkers-auton teippausten suunnittelun. Tässä kirjoituksessa kerromme projektista ja kuinka siinä hyödynnettiin Adobe Illustrator CC:n uusia ominaisuuksia.

Walkers on Wheels

Aseman Lapset ry:n Walkers on Wheels on valtakunnallinen nuorisotyön hanke, jossa kehitetään liikkuvaa nuorisotyötä ja tarjotaan uusia keinoja nuorten ja nuorisotyön ammattilaisten kohtaamisille. Käytännössä työtä tehdään viiden Walkers-auton, eli Wauton voimin. Matkailuautoihin rakennettuja kohtaamispaikkoja on kirjoittamishetkellä liikenteessä kuusi kappaletta; Puuma, Pantteri, Tiikeri, Leijona, Ilves ja uusimpana Norppa.

Corellia tukee omalla osaamisellaan tätä arvokasta nuorisotyötä. Aiempia toteutuksiamme on muun muassa Ilves-auto, josta kirjoittiin blogiimme vuonna 2017. Tuossa kirjoituksessa pohdittiin ajaneuvoteippauksen erikoisuuksia sekä vertailtiin vektorigrafiikan ja pikseligrafiikan eroja tässä yhteydessä.

Uusin Norppa-Wauto poikkeaa aimmasta kissa-linjasta, mutta se sallittakoon, koska kyseessä on Savonlinnan kaupungin nuorisotyön omaan käyttöönsä hankkima auto. Aika itsestään selvää oli. että aiheeksi valikoitui tuo Saimaan vesien sympaattinen sukeltelija. Norppa-Wauton käyttöönotosta voit lukea Savonlinnan kaupungin sivuilta. Tulostukset ja teippaukset hoiti mallikkaasti Kilpiykköset Savonlinnasta.

 

Illustrator 2021 peilaus

Adobe julkaisee useita sellaisia päivityksiä vuodessa, joissa tuodaan uusia ominaisuuksia Illustratoriin. Onneksi näistä kyllä useimmiten kerrotaan ohjelmien avausvaiheessa. Uusia ominaisuuksia on mukava kokeilla eri projekteissa ja katsoa mikä niistä jää omaan käyttöön. Myös Norppa-projektista löytyi kokeilun mahdollisuus. Vuoden 2021 tammikuun päivitys toi uuden toisto-toiminnon, jossa käyttäjä voi toistaa valittua kohdetta kolmella eri tavalla. Erityistä on se, että toisto tila on muokattava. Voit lisätä, poistaa ja muuttaa objekteja toiston ollessa käytössä. Voit tehdä ensin yhden helpon aloitus-objektin ja sitten täydentää yksityiskohtia. Toisto-objekteissa on kahvat ja säätimet suoraan objektissa, jolloin muokkaaminen onnistuu helposti. Kaksoisnapsautuksella voit avata kohteen yksityiskohdat tarkimmin muokattaviksi.

  • Radial toista objektit kirtävällä kehällä.
  • Grid luo säädettävän ruudukon. Mirror
  • Mirror peilaa objektit.

 

Norpan kasvot

Norpan kasvojen piirtämisessä peilaavasta toistosta oli suuri hyöty. Havaitsin, että suun, silmien, sierainten yms. mittakaavan ja asennon muokkaaminen oli helppoa, kun piirretty elementti peilaantui välittömästi puolelta toiselle. Suurin ilo toiminnosta minulle oli viiksiä piirrettäessä. Halusin pitää viiksikarvojen määrän rajallisena, mutta silti antaa niistä tuuhean ja ilmeikkään vaikutelman. Kokeilin aluksi tehdä niitä yksitellen, mutta se oli tuskastuttavaa yritä ja erehdy kokeilua. Tämä oli itseasiassa laukaiseva tekijä tuon peilaus-toiminnon käytölle ja sen jälkeen korjailin kasvoissa muitakin kohtia ja liitin ne osaksi peilausta. Esimerkiksi silmien etäisyyden toisistaan ja sierainten kulman hahmottelu meni käden käänteessä.

Norpan piirretyt kasvot. Norpalla on suuret silmät ja pitkät viiksikarvat.