Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

Järjestämme 26.9. suositun Saminarium -tietoturvaseminaarin, ilmoittaudu kesäkuussa ja saat seminaarista early bird -ilmoittautujan edun!

Search

Corellia, COVID-19, etäkoulutukset ja puhuva koira

”Elämme kovia aikoja ystävä hyvä”, sanoi puhuva koira Aku Ankassa aikoinaan. Lausahdus sopii kovin hyvin tämänhetkiseen tunnelmaan yhteiskunnassa, työpaikoilla, monissa kodeissa ja niin myös täällä Corelliassa.

Kun Corellia perustettiin reilu kuusi vuotta sitten meidän perustajien tavoitteena oli luoda yritys joka tuottaa laadukasta koulutus-konsultointi ja avunantopalvelua markkinoinnin, viestinnän ja julkaisutyön tekijöille. Koulutuksen halusimme yhdistää hyvään asiakaskokemukseen, meille kurssilaiset olisivat aina erittäin tervetulleita vieraita, hiukan enemmän kuin vain asiakkaita. Minkä tahansa yrityksen alkumetrit voivat olla vaikeita, niin meidänkin, mutta melko nopeasti homman talouspuoli vakiintui ja Corellian asiakasmäärät ja talous on kasvanut jatkuvasti kuusi vuotta. Corellia on tähän asti ollut pieni, mutta vakavarainen yritys josta kertoo esim. korkein mahdollinen AAA luottoluokitus (Bisnode).

Viime viikon torstaina kaikki muuttui.

Olin Messukeskuksessa Sign, Print & Pack messujen Creative lavalla demoamassa kun välikuulutus kertoi että hallituksen päätöksellä yli 500 henkilön tapahtumat kielletään ja Messukeskus sulkee ovensa alle tunnin kuluttua. Silloin, aivan liian myöhään Corellian kannalta, minulle valkeni mitä tuleman pitää. Se mitä Corelliassa pääasiallisesti tehdään, eli pienryhmä koulutukset luokissamme, tulevat loppumaan kuin seinään ja virustilanne onkin paljon vakavampi kuin siihen mennessä olin halunnut uskoa.

Etäkoulutukset

Aivan Corellian alkuhetkistä saakka olemme toteuttaneet runsaasti koulutuksia myös etäyhteydellä, Olemme käyttäneet siihen Adobe Connect työkalua, Skype for Businessia, nykyään Teamsia tai mitä vaan työkalua joka asiakkaan puolelta on tarjottu räätälöidyn koulutuksen käyttöön. Mutta avoimen kurssitarjonnan olemme halunneet pitää lähikoulutuksina koska… niin nyt en enää osaa sanoa miksi? Ehkä siksi, että kouluttajaksi päätyy tyypit joilla on luontainen tarve, kyky tai halu olla ihmisten kanssa ja puuhata näitä juttuja. Ja ehkä ennen kaikkea siksi, että asiakkaamme ovat halunneet meille tulla! Monet ovat kommentoineet sitä, kuinka mukavaa on tulla kurssille luokkaan jossa on kaikki valmiina ja jättää ne arkihommat taakse keskittyäkseen päiväksi tai pariksi johonkin uuteen aiheeseen tai työkaluun. Nyt sitten yksi perhanan mikroskooppinen viruskummajainen tulee ja sotkee tämän kaiken.
Tällä hetkellä emme enää järjestä kurssikalenterimme kursseja lainkaan Vuorikadun luokissa toistaiseksi. Kaikki kalenterikurssimme tullaan pitämään etäyhteydellä kunnes tämä epidemiatilanne on saatu taltutettua. Työkaluna tässä on Microsoft Teams. Viime viikolla pidettyjen kurssien palaute on kyllä ollut *erittäin* rohkaisevaa, niiden perusteellä näitä etäkursseja olisi pitänyt olla lähikoulutusten ohella tarjolla jo ajat sitten! Pakko on paras muusa tässä muutoksessa kohti Corelliaa joka voi palvella asiakkaita ympäri Suomen ilman että kenenkään tarvitsee matkustaa paikasta toiseen!

Sampo Korkeila kouluttamassa
Sampo pitämässä yhdeksälle osallistujalle etäkurssia saavutettavien dokumenttien tuottamisesta 16.3.

Muutama huomio: Corellian etäkoulutukset ovat samanlaisia pienryhmäkoulutuksia kuin luokissamme tapahtuvat koulutuksetkin. Osallistuja määrä on rajoitettu, ja kursseilla tehdään samankaltaiset harjoitteet kuin luokassakin. Keskusteluyhteys pidetään auki ja aina voi kysyä matkan varrella aivan kuin ennenkin. Voit katsoa etäkoulutussivultamme lisätietoa ja ohjeita. Sinun ei ole pakko asentaa mitään sovellusta koneellesi, nettiyhteys ja selain riittää. Toki jos olet jo Teams-käyttäjä niin aina parempi. Täällä lisätietoja Corellian etäkoulutuksista.

Koulutuksen sisältö ja laatu sekä opitut asiat vastaavat luonnollisesti täysin lähikoulutuksen antia. Etäkoulutuksen osallistuja saa Pdf-materiaalin sekä tarvittavat harjoitustiedostot ladattavakseen ennen koulutusta.

Ääntä kohti, tunteella!

Turha sitä on kierrellä, tällainen pieni palveluyritys on kyllä melkoisessa pulassa tämänhetkisessä tilanteessa. Toden nimessä on kyllä muistettava sekin, että valtava joukko yrityksiä ja yrittäjiä on vielä kertaluokkia kamalammassa jamassa. Corellian kursseja pystytään pitämään ja pidetään koko ajan etäyhteydellä, mutta osalla yrityksistä on ollut pakko laittaa luukut kiinni kokonaan. On myös täysin selvää, että meidän asiakkaillamme on monella juuri nyt muutakin puuhaa ja kurssiosallistumiset jäävät mietinnässä taka-alalle. Mutta jos taas aikaa on vapautunut ja kalenterissa on nyt tilaa, niin kannatta tarttua hetkeen ja käyttää aika uusien taitojen oppimiseen!

Pitkäähän huolta itsestänne, kandee noudattaa annettuja ohjeita ja pitää yhteyttä ystäviin, sukulaisiin ja työyhteisöön pääasiallisesti etähärveleillä. Tavataan mekin kurssien muodossa luurit päässä langoilla!

Parasta mahdollista vointia,

-Juha