Kesäkampanjamme on jälleen käynnistynyt

Saat hintaetua 4.6.-16.8. runsaasta kurssivalikoimasta – tutustu tarkemmin ehtoihin ja kursseihin täältä!

 

Search

Microsoft 365 -koulutukset uudistuvat

Teknologia kehittyy jatkuvasti, ja siksi on tärkeää, että IT-alan ammattilaiset pysyvät ajan tasalla uusimmista kehityksistä ja parhaista käytännöistä. Microsoft on yksi maailman johtavista teknologiayrityksistä, joka tarjoaa monia koulutusohjelmia ja sertifikaatteja. Tämän blogin tarkoituksena on kertoa lukijoille Microsoftin uusimmasta koulutusuudistuksesta, jossa MS-100 (Microsoft 365 Identity and Services) ja MS-101 (Microsoft 365 Mobility and Security) -kurssit korvataan uudella MS-102 (Microsoft 365 Administrator Essentials) -kurssilla. Blogin lopussa kerrotaan tietoturvakurssin MS-500 (Microsoft 365 Security Administration) korvaamisesta uusilla kursseilla.

MS-100 ja MS-101 kurssien tausta:

Ennen kuin siirrymme uuden kurssin esittelyyn, on hyödyllistä ymmärtää MS-100 ja MS-101 kurssien tausta. Nämä kurssit kuuluivat aiemmin Microsoftin sertifiointiohjelmaan ja keskittyivät Microsoft 365 -palveluiden hallintaan ja ylläpitoon. MS-100 kattoi identiteetinhallinnan ja käyttäjähallinnan, kun taas MS-101 käsitteli Microsoft 365 -palveluiden tietoturvaa, vaatimustenmukaisuutta sekä työasemien sekä mobiililaitteiden hallintaa.

Tarve uudistaa koulutusohjelmaa:

Teknologian nopean kehityksen myötä Microsoft tunnisti tarpeen päivittää koulutusohjelmansa vastaamaan nykyisiä tarpeita ja tekniikoita. MS-100 ja MS-101 kurssit olivat saaneet positiivista palautetta, mutta niiden sisältö ja painotukset eivät enää vastanneet täysin alan vaatimuksia.

MS-102 kurssin esittely:

Vastatakseen näihin haasteisiin Microsoft päätti korvata vanhat kurssit uudella MS-102 kurssilla. MS-102-kurssi keskittyy Microsoft 365 käyttöönottoon, konfigurointiin, hallintaan, tietoturvaan sekä compliance -puoleen (esim. informaation salaus, tietovuotojen estäminen, sekä tietojen säilytyskäytäntöihin). Kurssi valmistelee opiskelijoita Microsoft 365 Certified: Administrator Expert -sertifiointiin.

MS-102 kurssin edut ja hyödyt:

Uuden MS-102 kurssin avulla opiskelijat saavat kattavan ymmärryksen Microsoftin pilvipalveluiden nykyisistä ja tulevista ominaisuuksista. Kurssi auttaa heitä kehittämään taitojaan ja päivittämään osaamistaan vastaamaan muuttuvia liiketoiminta- ja teknologiahaasteita. MS-102 kurssi tarjoaa myös valmistautumisen Microsoftin roolipohjaiseen sertifiointiohjelmaan, joka on arvostettu ja tunnustettu IT-alalla. Opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita Microsoftin pilvipalveluiden hallinnasta ja kehittämisestä, hyötyvät uudesta MS-102 kurssista. Se tarjoaa heille ajantasaisen koulutuksen ja sertifikaatin, joka voi parantaa heidän työllistettävyyttään ja uranäkymiään.  Microsoftin sertifioitujen ammattilaisten on tärkeää pysyä ajan tasalla uusimmista teknologioista ja taidoista, jotta he voivat tarjota parasta mahdollista tukea ja ratkaisuja asiakkailleen. Jatkuvan oppimisen merkitys korostuu teknologiasektorilla, ja Microsoft on valmis tukemaan koulutuksen avulla alan ammattilaisten menestystä ja kehitystä.

Tietoturvakurssit:

Microsoft poistaa valikoimasta suositun MS-500 (Microsoft 365 Security Administration) -koulutuksen. Tässä koulutuksessa on neljän päivän aikana käyty läpi 14 erilaista moduulia kattaen tietoturvan ja vaatimustenmukaisuuden. Nämä aihepiirit ovat jatkuvasti kehittyneet eikä kaikkia asioita pystytä enää käsittelemään yhden koulutuksen aikana. Kirjoitin viime vuoden helmikuussa blogikirjoituksen Microsoftin uusista tietoturvakursseista. MS-500 kurssien aiheita käsitellään jatkossa SC-200, SC-300 sekä SC-400 -kursseilla. SC-400 kurssin kesto pitenee syksyllä 2023 kahdesta päivästä kolmeen päivään.